Minune! Iohannis a mai facut un pas! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 20 Aprilie 2015, ora 10:25
11415 citiri
Minune! Iohannis a mai facut un pas! (Opinii)
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Calculul rece cu pasii pe care Klaus Iohannis i-a facut si promite sa-i mai faca pana i se va implini si promisiunea din campanie cu "lucrul bine facut", idee in care a inceput sa creada si el mai mult decat ar permite locul de munca si contextul istoric, incepe sa isi arate limitele.

Cat de obsedat a ajuns presedintele de aceasta imagine a destinului sau se vede din faptul ca se pregateste sa isi lanseze a doua carte, la nici sase luni dupa lansarea primeia "Pas cu pas".

Contrastul dintre motto-ul de campanie cu "Romania lucrului bine facut" si primii pasi facuti de Iohannis in calitate de presedinte e ilustrat chiar de prima carte deja publicata, despre care aflam acum ca este de fapt montata pe baza mai multor interviuri acordate de fostul primar al Sibiului.

In acelasi timp, cand mare parte din proiectele politice pe care si le-a asumat in campanie au inghetat in faza de proiecte, da cu atat mai urat sa anunti lansarea celei de-a doua carti.

E ca si cum ai spera ca la consultarile cu partidele politice de la Cotroceni, de exemplu, presedintele Iohannis va incerca sa convinga liderii formatiunilor sa accelereze reforma electorala cu ajutorul unor citate prelungi din cea de-a doua carte.

Marele noroc al lui Klaus Iohannis, pe langa cel ca a reusit sa isi cumpere sase case din meditatii si sa ajunga presedintele Romaniei, e ca toata lumea de sub el e mult prea ocupata cu razboiul de reconstruire a Romaniei incat sa mai aiba nervi pentru un presedinte care pare sa fie deranjat doar cand nu i se deschide portiera masinii la timp sau cand echipa de protocol il lasa cu paltonul in mana mai mult de cateva secunde.

Realitatea e ca, dincolo de rumoarea produsa de noul val de arestari care a explodat de cand la Cotroceni s-a instalat Klaus Iohannis, mult clamata schimbare din noiembrie si-a cam epuizat efectele.

In Parlament, alesilor le-au trebuit doar vreo cateva luni pana sa revina la vechile metehne, sa uite de codul electoral, de votul pentru diaspora si sa refaca treptat zidul impotriva unor colegi cu probleme in justitie.

Aflat la sfarsitul lunii de miere cu cetatea, cred ca marele pericol al lui Klaus Iohannis sunt tocmai procentele sale uriase de incredere, semnul ca foarte multa lume si-a pus poate ultimele sperante si iluzii in alegerea pe care au facut-o in noiembrie 2014.

Daca noul presedinte viseaza ca isi va pastra intacta increderea in randul romanilor scriind carti si de restul postand pe Facebook si Twitter mesaje de felicitari si urari de bine, se insala.

In opinia mea, in cazul lui Klaus Iohannis, o pierdere a increderii brusca ar echivala cu falimentul intregii clase politice si a reformei pe care, totusi, partidele ar fi trebuit sa si-o asume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Iohannis carte, #Iohannis activitate Cotroceni , #presedinte