Noul sef al misiunii FMI in Romania, la Cotroceni - cu cine s-a intalnit

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 15:58
1618 citiri
Noul sef al misiunii FMI in Romania, la Cotroceni - cu cine s-a intalnit
Foto: Twitter/IMF

Delegatia FMI, condusa de noul sef al misiunii in Romania, Reza Baqir, a avut, joi, la Palatul Cotroceni, o intalnire cu consilierul prezidential Cosmin Marinescu, au declarat, surse oficiale, iar discutiile au vizat situatia economica, fiind mentionat si subiectul unui nou acord.

Potrivit surselor citate, intalnirea a reprezentat un prim contact intre noul sef al misiunii FMI in Romania, Reza Baqir, si Administratia Prezidentiala, fiind improbabila o discutie in acest moment si cu presedintele Klaus Iohannis. Delegatia FMI va veni in Romania in martie 2016, cand s-ar putea discuta cu Guvernul despre posibilitatea unui nou Acord si vor avea loc si discutiile cu presedintele seful statului.

"Acestea sunt intalniri de prezentare, dar si de lucru, pe anumite subiecte, in vederea pregatirii evaluarii din martie, cand FMI realizeaza o misiune periodica de evaluare, identificare a riscurilor, vulnerabilitatilor, perspectivelor favorabile de crestere economica", au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale.

Din acest motiv, cu aceasta ocazie nu a fost solicitata si o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis. Aceasta va fi stabilita in luna martie, odata cu prezentarea concluziilor misiunii de evaluare.

Intalnirea de la Palatul Cotroceni nu a vizat si subiectul incheierii unui nou acord cu FMI, desi aceasta problema a fost "mentionata" in cursul discutiilor, insa "nu in termeni concreti". In schimb, s-a facut o evaluare a modului in care s-au derulat vechile programe cu FMI.

Biroul local al FMI a anuntat luni ca mandatul sefului misiunii FMI pentru Romania, Andreea Schaechter, s-a incheiat dupa doi ani si jumatate, aceasta fiind inlocuita cu pakistanezul Reza Baqir. El lucreaza la Fondul Monetar International din anul 2000, avand in ultimii patru ani functia de sef al diviziei Politica datoriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Cotroceni intalnire FMI, #Cotroceni intalnire Reza Baqir , #presedinte