O cerere pentru gratierea lui Gregorian Bivolaru a ajuns pe masa lui Iohannis. Vezi cine a depus-o

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 13:32
6550 citiri
O cerere pentru gratierea lui Gregorian Bivolaru a ajuns pe masa lui Iohannis. Vezi cine a depus-o
Foto: Captura video Antena3

Gabriel Andreescu, fondator al APADOR-CH, organizatie pentru aparare a drepturilor omului, ii solicita presedintelui Iohannis gratierea lui Gregorian Bivolaru, conform textului unei "scrisori-apel", transmisa de biroul de presa al MISA.

"Va scriu aceasta scrisoare pentru a va solicita gratierea lui Gregorian Bivolaru (...) Decizia luata de ICCJ intr-o sedinta-spectacol a incalcat cerinte de corectitudine elementare si contrazice faptul ca la data declaratei infractiuni: 'relatie sexuala cu o minora', aceasta avea 17 ani, varsta de consimtamant, si nega sa fi avut o astfel de relatie. In anul 2015, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca interceptarile folosite in proces au fost ilegale", se spune in scrisoare.

Andreescu spune ca "Bivolaru si adeptii din Miscarea infiintata de el, MISA, sunt victimele unei ample conspiratii implicand agenti publici si institutii", inceputa in "anii comunismului" si continuata dupa 1990, cu "forme extreme - incluzand asalturi ale trupelor de jandarmi insotite de procurori si ofiteri SRI, declarate in anul 2015 de Curtea de Apel din Cluj drept 'barbare', bazate pe acuzatii 'absurde'"

"Chiar arestarea lui Gregorian Bivolaru in Franta s-a facut prin falsificarea de catre Politia Romana a condamnarii sale. 'Relatia sexuala cu o minora' a fost transformata, pentru mobilizarea autoritatilor internationale, in 'exploatare sexuala a minorilor si pornografie infantila'", se afirma in scrisoare.

Autorul textului mai acuza ca "in fabricarea dosarului Bivolaru au colaborat Parchetul, SRI, Jandarmeria, Ministerul de Justitie, Politia Romana" si subliniaza ca in acest dosar parti implicate au avut castig de cauza la CEDO si statul a trebuit sa plateasca despagubiri.

Andreescu crede ca presedintele, folosind prerogativa "acordarii gratierii individuale", poate ridica "o povara de pe umerii statutului roman" si adauga: "Democratia romaneasca nu are cum deveni onorabila, si deci stabila, atata timp cat impotriva tuturor evidentelor, institutii de putere ale statului lucreaza fatis, sub ochii opiniei publice, pe care o mint ca sa o mobilizeze si sa o solidarizeze cu ele, pentru reprimarea unui instructor yoga si a adeptilor sai".

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus in 22 iulie din Franta in Romania, acesta fiind incarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Politiei Capitalei.

El a amenintat atunci ca multe persoane publice vor avea de suferit dupa extradarea sa.

Gregorian Bivolaru a plecat din Romania in anul 2004 iar in 2005 a primit azil politic in Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autoritatile franceze in timp ce se afla la un targ in Paris. Pe parcursul judecarii cererii de extradare, autoritatile suedeze au informat magistratii francezi ca il mentin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol), printre cei mai cautati infractori, alaturi de persoane precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.

Bivolaru are de ispasit in Romania o pedeapsa de 6 ani de inchisoare pentru trafic cu persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gregorian Bivolaru gratiat Klaus Iohannis , #presedinte