O veste proasta pentru Liviu Dragnea. Iohannis vrea si el pana la capat

Duminica, 24 Iunie 2018, ora 19:32
24046 citiri
O veste proasta pentru Liviu Dragnea. Iohannis vrea si el pana la capat
Foto: Hepta.ro

Klaus Iohannis a anuntat sambata dimineata ca va candida pentru un nou mandat de cinci ani, criticand decizia social-democratilor de a-l sustine pe Liviu Dragnea, dupa noua condamnare la inchisoare, de data asta cu executare, a liderului PSD.

"PSD s-a transformat intr-un grup de presiune pentru un infractor", a declarat presedintele Romaniei.

Anuntul lui Klaus Iohannis vine intr-un moment dificil si foarte tensionat, in care liderul celui mai mare partid din Romania a anuntat ca va porni un atac total impotriva magistratilor, a unor lideri politici, a sefului SRI, a procurorului-sef DNA, a sefului SPP si, in general, impotriva tuturor celor care nu se afla sub controlul sau direct.

"...si eu, si colegii mei, am decis astazi sa fim mult mai fermi si mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie sa facem. Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahontu, nici Kovesi, nici Basescu, nici Ponta, nici Oprea, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si impreuna cu colegii mei, cei de-aici si cei din tara, le vom duce la capat", a declarat Liviu Dragnea.

Mesajul lui Klaus Iohannis vine la momentul potrivit, anuntul de a candida pentru un nou mandat fiind o promisiune ca va lupta cu PSD "pana la capat", un raspuns pentru votantii sai ca e constient de criza prin care trece Romania si ca ii va reprezenta in continuare, dar si un mesaj de sprijin pentru institutiile statului aflate sub asediul PSD.

"In Romania nu exista niciun stat paralel. Este o inventie a pesedistilor prin care vor sa-si motiveze demersurile anti-justitie si anti-servicii. Atat de simplu este! In Romania exista un singur stat si pe acest stat il reprezint eu", a spus Klaus Iohannis la o intalnire cu jurnalistii, din data de 12 iunie.

Anuntul ca va candida din nou reprezinta o veste proasta pentru Liviu Dragnea din perspectiva faptului ca PSD nu mai are nicio posibilitate de a-l suspenda pe presedinte, pentru o astfel de actiune neexistand niciun fel de vointa politica in Parlamentul Romaniei.

Anuntul presedintelui: nu mai exista o majoritate parlamentara care sa declanseze suspendarea

"Nu mai are cine sa faca suspendarea", a declarat Klaus Iohannis, sambata, la Sibiu, facand referire la faptul ca in Parlamentul Romaniei nu mai exista o majoritate care sa declanseze procedurile de demitere ale presedintelui.

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a anuntat ca formatiunea sa nu sprijina un astfel de demers. Dar, dupa condamnarea lui Liviu Dragnea la inchisoare, nici Calin Popescu Tariceanu nu mai este entuziasmat de ideea suspendarii, el fiind cel care poate beneficia de sustinerea a cel putin o parte dintre alegatorii social-democrati in cazul iesirii din scena a liderului PSD.

Liviu Dragnea, sustinut de un partid aflat in degringolada

"Luand in considerare faptul ca presedintele PSD Liviu Dragnea este garantul politic al realizarii programului de guvernare si principalul factor de stabilitate al guvernarii si al majoritatii parlamentare... Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat decide sustinerea a presedintelui PSD Liviu Dragnea in toate functiile politice detinute de acesta la conducerea partidului si la conducerea Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei", se arata in comunicatul dat de conducerea PSD dupa o intalnire de peste cinci ore desfasurata in biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputatilor.

Discutiile nu au reprezentat o dezbatere cu privire la posibilitatea lui Liviu Dragnea de a demisiona. Scena cu mandatul pe masa a fost doar o stratagema a lui Liviu Dragnea de a primi rapid o reconfirmare de la "cercul sau de putere". In biroul sau nu se aflau decat politicieni veniti sa anunte supunere, anunturi mai mult sau mai putin sincere.

Conform unei surse, lasand la o parte frustrarea si juramintele de credinta, discutiile s-au concentrat pe decizia ca modificarile legilor justitiei si a codurilor penale sa fie facute prin ordonanta de urgenta, dar s-au facut si multe calcule din perspectiva motiunii de cenzura.

"Ieri (n.r. vineri, 22 iunie), cei mai importanti pesedisti au fost cei care au lipsit", a declarat o persoana care a participat la discutii, confirmand faptul ca in partid e un grup de parlamentari care nu-l mai sustine pe actualul presedinte si care vineri nu "i-a jurat credinta".

Liviu Dragnea, discurs la Congresul PSD, locul unde presedintele PSD si-a expus planul politic de a prelua controlul Romaniei. Intre timp a fost condamnat penal intr-un nou dosar de coruptie - Foto Ziare.com

Nu intamplator in textul comunicatului dat publicitatii de CNEx al PSD apare urmatoarea fraza "Presedintele PSD Liviu Dragnea este garantul... majoritatii parlamentare". Facand o astfel de precizare, cei din PSD au vrut sa personalizeze majoritatea parlamentara - Liviu Dragnea este aceasta majoritate, scotandu-l din discutie pe Calin Popescu Tariceanu, partenerul de alianta, vizand sa realizeze un pol de putere in jurul caruia sa se stranga toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica, dar care vor sa darame sistemul politic din Romania.

Toata puterea, la un singur om sustinut cu mesaje ca pe vremea dictaturii Ceausescu

"Garant" e un termen solemn cu care e inzestrata o persoana care se afla deasupra unui sistem, dar care are autoritatea sa-i asigure functionarea. Aducand in discutie aceasta poveste, conducerea PSD a confirmat ca la nivelul partidului e o mare ingrijorare cu privire la motiunea de cenzura de saptamana viitoare.

"Decizia mea este foarte ferma: raman la conducerea Partidului Social Democrat pentru a duce toate aceste lucruri la capat si le voi duce, raman si in conducerea majoritatii parlamentare impreuna cu domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu, nu va trece motiunea de cenzura", a spus Liviu Dragnea dupa terminarea sedintei PSD.

Se observa din nou ca liderul PSD vorbeste de majoritatea parlamentara si ca impreuna cu liderul ALDE spune ca va respinge motiunea.

Tema majoritatii parlamentare apare de doua ori in scurtul discurs al lui Dragnea si o data in comunicatul CNEx al PSD, fiind mai des amintita chiar si decat cea a "statului paralel", la care se face o referire o singura data.

La nivelul conducerii social-democrate exista o mare teama in ce priveste pierderea guvernarii.

In ciuda indemnurilor la unitate, PSD e departe de aceasta stare. Mesajele de solidaritate au fost trimise conform procedurilor Partidului Comunist - organizatia locala isi arata sprijinul pentru deciziile luate la centru. In anul 2018, PSD pare un partid anchilozat, care nu mai are nevoie de oameni, ci de obiecte supuse vointei liderului suprem. Asta se vede cel mai bine din zecile de mesaje de sustinere scrise intr-un limbaj de lemn ce aminteste de PCR.

"Organizatia Femeilor Social Democrate indeamna opinia publica sa reflecteze cu multa intelepciune la tot ceea ce se intampla in aceste momente, inclusiv asupra acestui atac care se da asupra partidului de guvernamant, printr-o condamnare in prima instanta intr-un dosar fara miza, fara substanta, numai pentru a crea o falie in societatea romaneasca si a asmuti romani impotriva romanilor pentru interesele politice ale unora care nu au fost validati prin vot democratic.

PSD ramane strans unit in jurul presedintelui si al idealurilor social democrate. PSD a dovedit ca nu poate fi destructurat. PSD va continua sa guverneze si sa lupte pentru fiecare roman in parte, pentru a construi o societate mai buna, mai dreapta, mai echitabila", a scris ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb in numele femeilor din PSD.

"Cum vrea un infractor condamnat de doua ori... sa fie un exemplu pentru Romania? Aici vorbim si despre moralitate. Politica nu este doar despre aspecte juridice, politica este si despre moralitate. Cum sa conduca un om Romania, care este condamnat in doua dosare penale? Ce credibilitate poate sa mai aiba Romania in astfel de circumstante?", s-a intrebat Klaus Iohannis care, la o zi dupa decizia PSD de a-l sustine pe Liviu Dragnea, a hotarat sa intre in cursa pentru cel de-al doilea mandat de presedinte.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Iohannis Dragnea pana la capat, #Iohannis candideaza nou mandat, #Iohannis atac PSD, #Iohannis atac Liviu Dragnea, #Iohannis PSD infractor , #presedinte
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
O veste si mai proasta pentru Werner! Pe partea lui e si Ciolos!
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5