Petre Toba si Ilie Botos, decorati de Klaus Iohannis

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 14:36
4394 citiri
Petre Toba si Ilie Botos, decorati de Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a decorat, vineri, cu prilejul Zilei Unirii, cu Ordinul "Steaua Romaniei", mai multi oficiali din Ministerul Administratiei si Internelor.

Printre ei se numara secretarul de stat in MAI, Ilie Botos, seful Politiei Romane, Petre Toba, seful Jandarmeriei, Mircea Olaru, precum si seful Politiei de Frontiera si a seful DGA, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Astfel, seful statului i-a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, lui Ilie Botos, care ocupa functia de secretar de stat in cadrul Ministerului de Interne si Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, colonelului l (r) Baranga Dan-Cornel.

Chestorul general de politie Petre Toba, seful Politiei Romane, a primit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili. Aceleasi decoratii au primit si chestorul de politie Nicolae Gheorghe si Neagu Adela-Loredana, sefa de Cabinet a ministrului Gabriel Oprea.

De asemenea, Klaus Iohannis a acordat Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Ofiter, cu insemn pentru civili, chestorului principal de politie Pop Nelu, care este si director general al Oficiului Roman pentru Imigrari.

General-maiorul Mircea Olaru, seful Jandarmeriei Romane, a primit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari.

Si chestorul general de politie Ioan Buda, seful Politiei de Frontiera, chestorul general de politie, Tudor Danut, secretar general adjunct in MAI, chestorul-sef de politie Florea Oprea, subsecretar de stat in MAI si chestorul principal de politie Arion-Tiganasu Janica, seful Directiei Generale Anticoruptie, au fost decorati de Iohannis cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari.

Generalul de brigada Ioan Bas, generalul de brigada Vasilica Ovidiu si colonelul Cornea Nicolae, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, au primit Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, iar Elena Ciocan si Bogdan Tohaneanu, secretari de stat in MAI au fost decorati de Klaus Iohannis cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili.

Decorarea a fost facuta la propunerea ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

I.O.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Klaus Iohannis decoratii, #Klaus Iohannis decorat MAI , #presedinte