Politicienii deplang moartea lui Mircea Ionescu Quintus. Iohannis: Ii datoram multe lucruri bune din viata noastra publica

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 19:12
3667 citiri
Politicienii deplang moartea lui Mircea Ionescu Quintus. Iohannis: Ii datoram multe lucruri bune din viata noastra publica
Foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Presedintele Klaus Iohannis, presedintele PSD, Liviu Dragnea, si fostul premier Victor Ponta se numara printre cei care au transmis vineri mesaje de condoleante dupa moartea presedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

"Ne-am despartit astazi de un adevarat senior al politicii romanesti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. In ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a ramas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat si pe care l-a servit fara incetare.

Domnului Quintus ii datoram multe lucruri bune din viata noastra publica, dar mai ales contributia la revigorarea unei doctrine democratice in anii '90 si la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului si integritatii actului politic.

Asa a fost domnul Quintus si asa ne vom aduce aminte de domnia sa: un om de stat demn si responsabil, senin, cu spirit moderat si profund devotat tarii sale. Calatoria seculara a domnului Quintus se incheie aici, insa mostenirea sa politica va ramane pentru noi o profesiune de credinta. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

La randul sau, Liviu Dragnea a notat ca "s-a stins un om cat o istorie".

"S-a stins un om cat o istorie, Mircea Ionescu Quintus. Unul dintre acei putini de la care, dupa 1989, am invatat ce este democratia pentru ca o traisera inaintea noastra. Alaturi de Ion Ratiu, Ion Diaconescu sau Corneliu Coposu, Mircea Ionescu Quintus a promovat o politica nationala bazata pe respect si dialog intre reprezentantii partidelor politice. Un liberal autentic, o fiinta distinsa, rotunda, placuta. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

"Dumnezeu sa il odihneasca! O personalitate cu adevarat remarcabila si o mare pierdere pentru PNL si politica romaneasca", a fost si mesajul scris pe Facebook de Victor Ponta.

Iata si mesaje transmise de ultimii trei presedinti ai PNL:

"Mircea Ionescu-Quintus! O istorie in sine! Pe mine m-a influentat enorm. De la el am invatat toleranta. Liberalismul romanesc a supravietuit vremurilor, si datorita acestui om exceptional", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

"Dumnezeu sa il odihneasca! Dl. Mircea Ionescu Quintus a fost nu doar martor ci si participant direct la multe momente cruciale din istoria Romaniei. Un exemplu pentru noi toti al atasamentului fata de Partidul National Liberal. Un exemplu de rezistenta in fata greutatilor istoriei", a notat pe Facebook Raluca Turcan.

"Parca Dumnezeu a vrut sa fim astazi impreuna, membrii partidului, intr-un astfel de moment, pentru a fi solidari in fata acestei tristeti generate de disparitia lui Mircea Ionescu-Quintus. Viata domnului presedinte Mircea Ionescu-Quintus este un model pentru orice roman si orice liberal. O viata pusa in slujba natiunii romane, puse in slujba PNL", a declarat actualul presedinte liberal, Ludovic Orban, citat de News.ro.

Si liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, a transmis un mesaj.

"Acum 100 de ani, in provincia Herson se nastea un fiu al Basarabiei, Mircea Ionescu Quintus. Am avut prilejul sa discut de mai multe ori cu domnia sa despre ce s-a intamplat cu tara noastra in ultimii 100 de ani.

Liderul liberal a fost nepotul lui Constantin Stere si un politician care a privit cu indurerare evolutiile legate de teritoriul romanesc de la Est de Prut. Cunoastea bine si urmarea tot ce se intampla in tanarul stat, R. Moldova.

Intodeauna lacrima atunci cand isi amintea de Romania din tineretea sa. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a subliniat pe Facebook Eugen Tomac.

La randul sau, si ministrul de Interne, Carmen Dan, si-a exprimat regretul, tot printr-o postare pe Facebook.

"Imi exprim regretul pentru trecerea in nefiinta a presedintelui de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu Quintus, o personalitate marcanta cu o activitate politica remarcabila. Este o mare pierdere pentru intreaga noastra clasa politica!

Doresc sa transmit condoleante familiei si tuturor celor care au avut onoarea sa-l cunoasca!", a notat pe Facebook Carmen Dan.

Si primarul Iasiului, Mihai Chirica, a transmis un mesaj de condoleante.

"Am aflat cu tristete ca seniorul Mircea Ionescu-Quintus a incetat din viata! Am admirat la aceasta personalitate de marca a politicii romanesti de dupa 1989 echilibrul de care a dat dovada in momentele de cumpana ale tranzitiei, devotamentul lui fata de valorile libertatii si democratiei, precum si capacitatea de a trece peste traumele istoriei. Mircea Ionescu-Quintus este un nume pe care suntem obligati sa nu-l uitam", a scris pe Facebook Mihai Chirica.

La randul sau, primarului sectorului 1, Daniel Tudorache, a spus ca Mircea Ionescu Quintus reprezinta "o viata de lupta si munca in slujba liberalismului. Un model de decenta si de bun-simt politic".

"A ridicat la rang de virtute in politica principiile sale de viata: toleranta, rabdarea, adevarul. A trait exact un secol. A inspirat oameni, a modelat destine.

Odihniti-va in pace, domnule presedinte Mircea Ionescu Quintus!", a scris pe Facebook Dan Tudorache.

Nu in ultimul rand, si PSD a transmis un mesaj, intr-un comunicat de presa:

"Partidul Social Democrat isi exprima regretul pentru trecerea in nefiinta a lui Mircea Ionescu-Quintus si doreste sa transmita expresia intregii sale compasiuni pentru familia indurerata.

Senior al politicii romanesti si liberal autentic, Mircea Ionescu-Quintus a fost si va ramane un model de politician care si-a pus viata in slujba tarii si a poporului din care se mandrea ca face parte.

Partidul Social Democrat transmite un mesaj de condoleante familiei lui Mircea Ionescu-Quintus, exprimandu-si regretul pentru pierderea suferita de aceasta.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!"

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#mesaje condoleante Quintus, #Quintus murit, #Mircea Ionescu Quintus murit, #Iohannis mesaj Quintus , #presedinte