Presedintele CNA poate fi demis - Iohannis a promulgat modificarea Legii audiovizualului

Marti, 21 Iulie 2015, ora 16:45
3821 citiri
Presedintele CNA poate fi demis - Iohannis a promulgat modificarea Legii audiovizualului
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ de modificare a Legii audiovizualului care prevede posibilitatea demiterii presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA) de catre Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al institutiei.

Potrivit unui comunicat transmis marti de Administratia Prezidentiala, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului nr. 504/2002.

Laura Georgescu nu demisioneaza de la sefia CNA, asa ca se "intra intr-un bucluc si mai mare"

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, in calitate de for legislativ decizional, pe 29 iunie, cu 117 voturi "pentru", dupa ce fusese respins de Camera Deputatilor pe 6 mai.

Acest proiect de modificare a Legii audiovizualului a fost initiat de parlamentarul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat, si de parlamentarul PNL Gigel Stirbu, presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

Cum poate scapa CNA de Laura Georgescu - Victor Ponta, direct interesat?

Se asteapta demiterea sefei CNA, Laura Georgescu: Parlamentul a legat, el sa dezlege

Proiectul a fost depus, pe 31 martie, la Biroul Permanent (BP) al Camerei Deputatilor si prevede modificarea articolului 20 din actuala Lege a audiovizualului, in sensul in care se introduc mai multe alineate: "Respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate (al Consiliului National al Audiovizualului - n.red.) atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului".

In aceasta situatie, "Parlamentul va numi un nou presedinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului presedinte", iar "fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului".

Laura Georgescu explica de ce nu-si da demisia de la sefia CNA: Nu am incalcat in viata mea legea

Pana la aceasta modificare legislativa, Legea audiovizualului nu prevedea posibilitatea demiterii presedintelui CNA, insa prevede ca CNA trebuie sa depuna un raport anual de activitate si executia bugetara. Acest raport trebuie depus la Parlament pana la data de 15 aprilie a fiecarui an.

Aparitia acestui proiect de modificare a Legii audiovizualului a venit in contextul in care atat Georgica Severin, cat si Gigel Stirbu i-au cerut in mai multe randuri, in ultimul an, demisia Laurei Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#presedinte CNA demis, #legea audiovizualului promulgata , #presedinte