Klaus Iohannis a sunat-o pe Viorica Dancila, dar nu i s-a raspuns la telefon (Surse)

Vineri, 20 Aprilie 2018, ora 13:51
6725 citiri
Klaus Iohannis a sunat-o pe Viorica Dancila, dar nu i s-a raspuns la telefon (Surse)
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Pentru a se lamuri asupra memorandumului confidential adoptat de Guvern pentru mutarea ambasadei la Ierusalim, Klaus Iohannis a incercat sa vorbeasca, vineri dimineata, cu premierul Viorica Dancila, care nu i-a raspuns, insa, la telefon.

Astfel, pana la aceasta ora, cei doi oficiali nu au reusit sa aiba un dialog, au declarat pentru Ziare.com. surse politice.

Memorandumul privind demararea procedurilor de mutare a ambasadei in Ierusalim a fost adoptat in ultima sedinta de guvern (cea de miercuri), de la care ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a lipsit, dar a fost trecut de Guvern in randul documentelor confidentiale, au declarat surse politice pentru Ziare.com.

Desi este confidential, Liviu Dragnea este cel care a anuntat joi seara ca decizia de a muta ambasada Romaniei in Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, este luata deja, iar procedurile de mutare vor incepe. Liviu Dragnea nu este, oficial, membru al Guvernului.

"Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentru mutarea ambasadei. Poate parea putin important, dar are o valoare simbolica uriasa, pentru un stat care are o influenta nemaipomenit de mare in lume, in care sunt peste 500.000 de romani, are o valoare foarte mare pentru administratia americana", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, joi seara, la Antena3.

In acest context, mentionam ca ministrul de Externe nu se afla nici vineri in tara, fiind plecat in Tunisia, iar pana acum Guvernul si MAE nu au emis un punct de vedere oficial pe acest subiect, desi am solicitat acest lucru.

Presedintele Klaus Iohannis, titular al deciziilor de politica externa, nu a fost informat de intentia Guvernului de a reloca ambasada Romaniei in Israel si considera ca o astfel de intentie ar reprezenta o incalcare a dreptului international relevant.

Potrivit unui comunicat din aceasta dimineata al Administratiei Prezidentiale, presedintele sustine in continuare asa-numita "solutie a celor doua state".

"Presedintele Klaus Iohannis considera ca initiativa Guvernului Romaniei poate reprezenta, eventual, cel mult inceputul unui proces de evaluare in materie, care poate fi finalizat doar in momentul incheierii negocierilor privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, in cadrul caruia statutul Ierusalimului reprezinta o tema centrala. Acest statut poate fi stabilit numai in urma incheierii unui acord direct si final intre parti", transmite Administratia Prezidentiala.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Dancila Iohannis Dragnea , #presedinte
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza Alooo
Alooo
rank 5
Vasilica nu poa sa vorbeasca la telefon fara aprobare