Presedintele Iohannis primeste delegatia FMI la Cotroceni. Un nou acord?

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 08:44
2622 citiri
Presedintele Iohannis primeste delegatia FMI la Cotroceni. Un nou acord?
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis va primi marti, la Palatul Cotroceni, delegatia Fondului Monetar International.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, intalnirea dintre seful statului si delegatia FMI, condusa de Andrea Schaechter, seful misiunii Fondului in Romania, este programata pentru ora 11:00.

Ministerul Finantelor Publice a inceput saptamana trecuta discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International pe marginea bugetului de stat pe 2016.

Eugen Teodorovici a declarat ca se discuta inclusiv posibilitatea incheierii unui nou acord.

"In actualele conditii la nivel international, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru Romania un plus", spunea ministrul de resort.

Incepand din 2009 si pana in prezent, Romania a incheiat trei acorduri consecutive de imprumut cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana.

Ultimul acord cu FMI, care a expirat in septembrie 2013, a avut o valoare de doua miliarde de euro insa autoritatile de la Bucuresti nu au accesat fonduri.

Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia romaneasca de eventuale socuri pe pietele financiare.

Acesta a fost cel de-al zecelea acord incheiat de Romania cu Fondul Monetar International din ultimii 23 de ani si al treilea acord solicitat FMI, de la declansarea crizei economice, in 2009.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Iohannis delegatie FMI, #Iohannis discutii FMI, #vizita FMI 2015 , #presedinte
Comentarii
Poza Gusper
Gusper
rank 3
FMI se va ruga de Ioha, "Hai bre nene Werner imprumutati-va si voi