Presedintele Iohannis si sotia sa au vizitat Biserica Sfantului Mormant

Luni, 07 Martie 2016, ora 21:50
4854 citiri
Presedintele Iohannis si sotia sa au vizitat Biserica Sfantului Mormant
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, s-au intalnit luni cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, impreuna cu care au vizitat Biserica Sfantului Mormant.

Theophilos al III-lea a afirmat, in debutul intalnirii, ca presedintele Iohannis este "facator de pace" si a amintit ca in 2014 fostul sef al statului roman Traian Basescu a vizitat Patriarhia ortodoxa-greaca a Ierusalimului.

Klaus Iohannis a primit din partea patriarhului grec-ortodox al Ierusalimului o decoratie, iar sotia sa un medalion in forma de cruce si un lantisor. Presedintele Iohannis i-a daruit lui Theophilos al III-lea o emisiune filatelica.

Iohannis, in Israel: Avem ambitia sa fim un centru de combatere a antisemistismului

Dupa discutiile la Patriarhia ortodoxa-greaca a Ierusalimului, seful statului si sotia sa au mers la Biserica Sfantului Mormant, unde au fost intampinati de un grup de romani din Maramures si Sibiu, aflati in pelerinaj, care purtau esarfe galbene cu steagul Romaniei si un drapel mare al tarii noastre.

Iohannis, multumiri lui Netanyahu pentru ajutorul dat in tragedia de la #Colectiv

Cuplul prezidential a ingenuncheat la "Piatra Ungerii", iar apoi a intrat in Mormantul Sfant, Capela Sfintei Cruci, Altarul Golgota si Altarul Imparatesei Elena.

Seful statului, impreuna cu delegatia care il insotea, a facut fotografii in fata Sfantului Mormant, a Bisericii Sfantului Mormant, dar si cu grupul de romani care l-a asteptat la venire.

Presedintele Iohannis si-a inceput duminica vizita de stat in Israel si Palestina. El s-a intalnit luni cu omologul sau israelian, Reuven Rivlin, si cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

La sfarsitul zilei, presedintele Iohannis si sotia sa participa la dineul de stat oferit de omologul sau israelian si sotia acestuia.

Marti, presedintele Iohannis va vizita Memorialul Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem" si se va intalni cu liderul opozitiei parlamentare, presedintele Partidului Muncii, Isaak Herzog, si cu presedintele Knessetului (Adunarea Legislativa), Yuli Edelstein. El va vizita, impreuna cu sotia sa, Asezamantul Bisericii Ortodoxe Romane.

Miercuri, seful statului va merge la Zidul Plangerii si se va intalni, la Ierusalim, cu comunitatea israeliana de origine romana.

Joi, Iohannis va merge in Palestina, unde se va intalni cu presedintele Mahmoud Abbas. Seful statului va participa si la un dejun oferit de presedintele Palestinei.

Vizita de stat in Israel si Palestina a presedintelui Iohannis se va incheia vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Iohannis vizita Biserica Sfantului Mormant, #Iohannis vizita Israel , #presedinte