Presedintele Iohannis spune ca e nevoie rapid de masuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar romanesc

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 17:55
1632 citiri
Presedintele Iohannis spune ca e nevoie rapid de masuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar romanesc
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a decorat, marti, mai multe institutii medicale si medici din Bucuresti si din tara, context in care a subliniat ca este nevoie rapid de masuri concrete pentru rezolvarea problemelor cronice ale sistemului sanitar romanesc.

"Cand vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici, carora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor si reputatia spitalelor in care s-au format, dar si despre proiectele si obiectivele pe care ni le-am asumat in plan extern. Viitorul inseamna acces universal la actul medical si un nou concept bazat pe preventie, medicina personalizata, inovare si sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de masuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar romanesc", a spus seful statului la ceremonia de decorare.

El a subliniat ca pentru romani 2018 este un moment de mare insemnatate, in care "celebram trecutul si vorbim despre viitor, despre viziune, despre cum va arata Romania peste 100 de ani".

In acest context, Iohannis a precizat ca Centenarul Marii Uniri reprezinta cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul 'Meritul Sanitar' spitalelor care implinesc un numar semnificativ de ani de la infiintare, ani in care s-au remarcat prin rezultatele obtinute in perfectionarea actului medical, declarandu-se bucuros ca aceasta recunoastere are loc in perioada in care se marcheaza si Ziua Mondiala a Sanatatii.

"Cand evocam trecutul, ne gandim la medici de exceptie, care au facut cunoscut numele tarii noastre peste hotare, la promotori ai unor specialitati medicale precum urologia sau chirurgia plastica si reconstructiva, la spitale care le poarta numele in semn de profunda consideratie si recunoastere a meritelor lor. Ne referim, totodata, la spitale care, in pofida greutatilor cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania, au reusit de-a lungul deceniilor de existenta si reusesc si in continuare, prin devotamentul si efortul cadrelor medicale si echipelor de management, sa ofere servicii de calitate tuturor romanilor", a adaugat presedintele Iohannis.

El a subliniat ca modelele de bune practici trebuie recunoscute si valorificate.

"Cu medici de exceptie, cu echipe de management animate de determinare si abnegatie, precum cele din care faceti parte si dumneavoastra, vom avea spitale in care sa pasim cu incredere. Sunteti exemple de profesionalism, responsabilitate, daruire si efort continuu in slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grija de sanatatea noastra, a tuturor. Am certitudinea ca veti contribui la acea schimbare a sistemului medical romanesc pe care ne-o dorim cu totii", le-a transmis presedintele Iohannis medicilor prezenti la ceremonie.

Presedintele Klaus Iohannis a decorat, marti, in semn de "apreciere pentru intreaga activitate de asistenta medicala, precum si pentru rezultatele obtinute in perfectionarea actului medical", mai multe unitati medicale.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Iohannis decorare spitale, #Iohannis sistem sanitar , #presedinte