Prima reactie a lui Iohannis dupa alegerile din R.Moldova: Ce recomandari ii face lui Dodon UPDATE

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 17:53
7684 citiri
Prima reactie a lui Iohannis dupa alegerile din R.Moldova: Ce recomandari ii face lui Dodon UPDATE
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, primul sau mesaj dupa ce alegerile prezidentiale din Republica Moldova au fost castigate de socialistul Igor Dodon.

Intr-un mesaj postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, Iohannis a aratat ca "este necesar ca noul presedinte sa indeplineasca cu intelepciune si echilibru mandatul sau, avand in vedere responsabilitatea deosebita care revine acestuia in respectarea intocmai a atributiilor constitutionale ale functiei de sef al statului".

De asemenea, Iohannis a subliniat ca singurele lucruri care pot oferi prosperitate pe termen lung Republicii Moldova sunt asigurarea stabilitatii politice interne, continuarea reformelor si sustinerea parcursului european al tarii de peste Prut.

"De asemenea, presedintele Romaniei reafirma, in acest scop si pe aceasta baza, sprijinul ferm al tarii noastre pentru traseul european al Republicii Moldova si evidentiaza sustinerea Romaniei pentru dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeana a Republicii Moldova si pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterale cu Guvernul si autoritatile locale ale Republicii Moldova, in acord cu asteptarile cetatenilor sai", se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Ce spune si Guvernul roman

UPDATE 18:15 - La randul sau, premierul Dacian Ciolos, prin Biroul de presa al Guvernului, a precizat ca prezenta ridicata la votul din Moldova arata dorinta alegatorilor de a contribui la consolidarea democratica a tarii si "intareste responsabilitatea decidentilor politici de a raspunde echilibrat asteptarilor legitime ale tuturor cetatenilor Republicii Moldova".

Executivul roman spera ca institutiile din tara de peste Prut sa colaboreze pentru a asigura stabilitatea politica si pentru a continua reformele si procesul de modernizare, "menite sa sutina parcursul european al Republicii Moldova si sa aiba un impact pozitiv asupra vietii oamenilor".

"Guvernul Romaniei ramane angajat in continuarea relatiilor speciale pe care Romania le are cu Republica Moldova, in baza afinitatilor istorice si a radacinilor comune si in temeiul impartasirii valorilor democratiei si statului de drept", se mentioneaza in comunicatul Guvernului.

Mesajele lui Iohannis si Ciolos au venit dupa anuntarea rezultatelor finale ale celui de-al doilea tur de scrutin din Republica Moldova, castigator fiind prorusul Igor Dodon, cu 52%, in timp ce proeuropeana Maia Sandu a obtint 48%.

Citeste mai multe despre alegerile din Republica Moldova:

Dodon a iesit presedinte in Moldova: Maia Sandu va contesta rezultatul la Curtea Constitutionala

Ce scrie presa rusa, dupa alegerile din Bulgaria si Moldova: Moscova isi intareste influenta. E victoria socialismului!

Presa internationala, despre victoria candidatilor prorusi in R. Moldova si Bulgaria: UE iese julita din aceste alegeri

D.T.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Iohannis alegeri Moldova, #Iohannis mesaj Dodon , #presedinte