Profesori decorati de Iohannis cu ocazia Zilei Limbii Romane: Va multumesc pentru contributia la formarea tinerilor

Miercuri, 31 August 2016, ora 19:35
6462 citiri
Profesori decorati de Iohannis cu ocazia Zilei Limbii Romane: Va multumesc pentru contributia la formarea tinerilor
Foto: Administratia Prezidentiala

Sapte profesori de limba si literatura romana au fost decorati, miercuri, la Palatul Cotroceni, de presedintele Klaus Iohannis, care le-a multumit acestora pentru contributia avuta la formarea tinerilor.

Profesorii au fost decorati cu Ordinul "Meritul pentru Invatamant" in grad de Cavaler, pentru ca au contribuit "in mod exemplar la formarea intelectuala si fizica a tinerelor generatii precum si la cresterea aportului invatamantului la dezvoltarea societatii romanesti".

"De Ziua Limbii Romane, celebram impreuna esenta spiritului si a identitatii romanesti, liantul care ne conecteaza, dincolo de granite, pe toti cei care simtim si vorbim romaneste", a declarat Iohannis, la inceputul discursului.

El a subliniat ca Ziua Limbii Romane este sarbatorita de "romani din tara si din afara granitelor, cetateni ai Republicii Moldova". Iohannis le-a multumit profesorilor "pentru contributia la formarea intelectuala si civica a tinerelor generatii si la dezvoltarea societatii romanesti, prin cultivarea limbii romane".

Potrivit sefului statului, "profilul noilor generatii de elevi se schimba, iar capacitatea profesorilor de a-si indeplini misiunea trebuie sa se adapteze acestor evolutii".

"Rolul profesorilor de limba romana devine astfel acela de pastrator al identitatii nationale, intr-un context dinamic, aflat intr-o rapida si permanenta schimbare. Sunt bucuros ca am ocazia sa recunosc meritele unor dascali cu vocatie, care se remarca prin daruirea fata de profesia didactica si fata de comunitate, precum si prin exemplul pe care il oferiti tinerilor. Rezultatele dumneavoastra sunt exceptionale - fie la concursuri si olimpiade scolare de limba si literatura romana, fie in motivarea elevilor in parcursul educational catre devenirea lor ca membri activi in societate", a declarat Iohannis.

Cei sapte profesori decorati sunt: Ioana Maria Tuduce (Colegiul National "Silvania" - Zalau), Sofia Dobra (Scoala Gimnaziala 131, Bucuresti), Monica Halaszi (Colegiul National "Liviu Rebreanu" - Bistrita), Mircea Bertea (Colegiul National Pedagogic "Gheorghe Lazar"-Cluj-Napoca), Oana-Maria Marin (Scoala Gimnaziala "I.G. Duca" - Bucuresti), Diana Catalina Popa (Colegiul National "Vasile Alecsandri" - Galati) si Daniela Luminita Creredeev (Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei - Suceava).

Presedintele Iohannis i-a mai decorat recent si pe Neagu Djuvara si Mihai Sora, cu ocazia implinirii a 100 de ani.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Iohannis decorat profesori limba romana , #presedinte
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Sper ca nu si profesorii asa zisilor ziaristi de la Ziare.com...