Reactia presedintelui Iohannis dupa finalizarea Dosarului Revolutiei

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 14:53
13517 citiri
Reactia presedintelui Iohannis dupa finalizarea Dosarului Revolutiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, luni, dupa ce procurorul general Augustin Lazar a anuntat finalizarea Dosarului Revolutiei si trimiterea inculpatilor in judecata.

Seful statului saluta finalizarea investigatiilor si considera ca aceasta "reprezinta un pas extrem de important, dupa o lunga perioada de timp, in stabilirea adevarului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989: Crimele de la Revolutie nu pot ramane nepedepsite!", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, subliniaza importanta deosebita a cauzei istorice privind Revolutia din 1989 si apreciaza ca anuntul privind finalizarea anchetei judiciare si trimiterea in instanta reprezinta un demers cu o deosebita insemnatate in responsabilitatea care ii revine Justitiei de a stabili adevarul. Solutionarea acestei cauze istorice este cu atat mai importanta cu cat o democratie veritabila este asezata doar pe bazele solide ale adevarului si dreptatii.

In repetate randuri, Presedintele Romaniei a sustinut ca adevarul trebuie sa iasa la iveala si a subliniat necesitatea unei decizii clare, temeinice si legale, cu privire la evenimentele din Decembrie 1989, considerand ca aceasta reprezinta o restanta majora a Justitiei romane", potrivit sursei citate.

Iohannis subliniaza ca in demersul societatii romanesti de cunoastere si asumare a trecutului, este fundamentala sanctionarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa vietii si demnitatii umane in timpul Revolutiei din Decembrie 1989.

"Finalizarea anchetei judiciare in 'Dosarul Revolutiei' reprezinta un act necesar in anul in care marcam 30 de ani de la prabusirea comunismului si in care vom rememora idealurile Revolutiei din Decembrie 1989 si ii vom onora pe eroii nostri.

Presedintele Romaniei subliniaza ca generatiile de astazi au nevoie de educatie in spiritul adevarului. Tinerii trebuie sa stie ca regimul comunist a ingradit sistematic drepturile si libertatile cetatenesti si a comis nenumarate nedreptati. In Decembrie 1989, regimul comunist s-a prabusit asa cum s-a instalat: prin crime si abuzuri. Trecutul trebuie sa constituie astfel un semnal de alarma pentru tinerii de astazi, iar actiunea justitiei este fundamentala in acest sens. Consolidarea democratiei si respectarea valorilor umane nu se pot infaptui in afara actului de Justitie", conchide comunicatul.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a anuntat, luni, finalizarea Dosarului Revolutiei si trimiterea inculpatilor in judecata.

Anuntul a fost facut in cadrul unei declaratii de presa sustinute la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu ora 11.00.

Augustin Lazar a facut cateva consideratii generale, toate datele si informatiile legate de dosar fiind date publicitatii prin intermediul unui comunicat de presa referitor la rechizitoriu.

Iata aici detalii - Augustin Lazar anunta ca Dosarul Revolutiei a fost trimis in judecata: Prezint public scuze pentru durata excesiva a anchetei penale

Citeste si Dosarul Revolutiei: Ion Iliescu, Voican Voiculescu si Iosif Rus, trimisi in judecata pentru infractiuni contra umanitatii

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis reactie dosarul Revolutiei, #dosarul Revolutiei finalizat , #presedinte