Reactia presedintelui Iohannis, dupa victoria lui Kovesi la Bruxelles

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 15:31
12780 citiri
Reactia presedintelui Iohannis, dupa victoria lui Kovesi la Bruxelles
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, joi, dupa ce Consiliul Uniunii Europene a votat covarsitor in favoarea Laurei Codruta Kovesi pentru numirea in functia de procuror sef european.

Seful statului saluta votul dat azi in COREPER si subliniaza ca fiind unul substantial se confirma pregatirea, experienta si competenta fostei sefe DNA.

"Salut votul acordat astazi in reuniunea Comitetului Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg in favoarea candidaturii doamnei Laura Codruta Kovesi pentru pozitia de procuror sef al Parchetului European.

Ma bucur ca votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substantial, fapt care confirma aprecierea pentru pregatirea, experienta si competenta doamnei Kovesi", a transmis presedintele Klaus Iohannis intr-o declaratie remisa Ziare.com.

De asemenea, acesta spune ca rezultatul de joi este o victorie importanta pentu tara noastra, in special pentru ca "a fost obtinut in pofida faptului ca Guvernul PSD a incercat permanent sa blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa impotriva coruptiei si in apararea statului de drept".

"Asa cum am actionat in acest caz, voi continua sa sprijin romani integri, competenti si profesionisti in functii de conducere la nivelul institutiilor Uniunii Europene", a mai spus presedintele.

Laura Codruta Kovesi a fost votata, joi, pentru functia de procuror-sef european cu o majoritate covarsitoare in Consiliul Uniunii Europene.

Astfel fosta sefa a DNA a fost desemnata candidatul comun al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene (17 voturi din 22), dupa intrunirea COREPER de joi, la capatul unor luni in care negocierile au fost bruiate de zgomotul de la Bucuresti si de tentativele Guvernului Dancila de a o compromite pe Kovesi, prin orice mijloace.

Potrivit procedurii, urmeaza o confirmare oficiala a acestui vot in plenul Parlamentului European. Reamintim ca PE si-a mentinut saptamana trecuta sustinerea pentru Kovesi.

Iata reactii la cald din tara si de peste hotare, dupa votul favorabil de la Bruxelles.

Iata si prima reactie a Laurei Codruta Kovesi dupa votul favorabil de la Bruxelles: E o reusita a tuturor romanilor

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis Kovesi Parchet European , #presedinte