Scrisoare pentru Iohannis: Dizolvati Parlamentul, fiti eroul poporului care v-a ales

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 20:49
43202 citiri
Scrisoare pentru Iohannis: Dizolvati Parlamentul, fiti eroul poporului care v-a ales
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Un roman care locuieste in orasul italian Milano ii cere presedintelui roman Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, sa dizolve Parlamentul.

"Domnule Presedinte, asist cu stupoare la mocirla in care se zbate Romania si sunt convins ca si dumneavoastra la fel. Asistati. E inutil sa va spun ca apelurile dumneavoastra la respectarea justitiei si a statului de drept adresate parlamentului, sunt parte integranta a zicalei 'cainii latra, caravana trece'.

Nu mai incercati, nu asta e solutia. Solutia este dizolvarea acestui parlament corupt si mincinos care pateaza istoria Romaniei in asa masura ca daca nu sesizam Guiness Book se sesizeaza ei din oficiu pentru recordul de corupti intr-un parlament al unui stat civil", scrie pe Facebook Ciprian Cazacu.

Acesta ii cere sefului statului sa salveze "poporul care l-a ales".

"Probabil mi-ati raspunde ca nu e atat de simplu, ca nu sunt toti corupti ci doar cei a caror vinovatie e dovedita in justitie. Eu v-as raspunde ca nu mai avem rabdare. Au avut timp 25 de ani sa dovedeasca buna credinta si nevinovatia. Nu au facut-o.

Asadar, repet: DIZOLVATI PARLAMENTUL, gasiti o cale, nu stiu, referendum, televot, ordonanta, orice ca nu ma pricep dar gasiti o cale. Scrieti o pagina noua si dreapta a acestei tari, de aceea v-am ales. Haideti sa construim impreuna un nou record. Haideti sa construim impreuna, dumneavoastra si noi poporul, cel mai curat si onest parlament din Europa, doar sunteti obisnuit cu recordurile", mai sustine barbatul.

Iohannis, reactie dupa ce Parlamentul l-a scapat pe Sova: Nimeni nu este mai presus de lege

Acesta mai face referire si la conditiile grele de viata din Romania si la unele dintre lucrurile pe care le vrea schimbate,

"Sincer ne-am saturat sa fim abandonati de ambulante pe camp, sa nu gasim abecedare pe banci in prima zi de scoala, sa primim 8 euro alocatie de stat pentru copiii nostri. Si stiti ce? Acei 8 euro nu ii vrem. Vrem sa avem un salariu care sa ne permita sa ne lipsim de ei", mai sustine Ciprian Cazacu, care spune despre parlamentari ca "ne-au furat trecutul alungandu-ne in alte tari pentru painea zilnica".

Votul prin corespondenta, praf in ochi pentru diaspora? Ce au facut politicienii pentru romanii de peste granita

"Ne-au furat prezentul prin fraude fiscale colosale demne de record si ne-au furat si viitorul domnule presedinte. Au furat viitorul copiilor nostri. Au taiat padurile tarii. Au lipsit pe copiii nostri de prima carte, prima piatra de la temelia educatiei lor. Credeti ca nu e de ajuns?", scrie barbatul.

Mesaj catre Iohannis: Fiti eroul de care avem nevoie

Acesta face referire si la cazul fostului ministru de Finante Darius Valcov, dupa ce DNA a transmis ca acesta detinea un seif care avea, printre altele, trei lingouri de aur.

"Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu ma deranjeaza persoanele care au trei lingouri de aur in safe. Ma deranjeaza modul in care le-au obtinut. Ma deranjeaza ca suntem sclavii bancilor, ma deranjeaza ca nu mai suntem noi, poporul roman, primul producator de petrol din Europa, de pe urma caruia sa traim decent, ma deranjeaza ca cele mai salbatice paduri din Europa ajung in gaterele din Austria pentru a imbogati cativa parlamentari. Si ar mai fi vreo mie de lucruri care ma deranjeaza.

Haideti sa incepem din nou. Haideti sa mergem pas cu pas spre o viata normala. Atat va cer, o viata normala. O viata normala care a devenit imposibila datorita acestui parlament pe care noi trebuie sa-l eliminam. Sa-l eliminam pentru ca vrem sa traim in casele bunicilor nostri reconstruind vatra romaneasca. Pentru ca de aici, de la aceasta vatra ne putem forma si educa copiii sau ajuta parintii.

Am sa inchei aceasta scrisoare rugandu-va sa faceti ceva pentru poporul roman. Rugandu-va sa faceti ce noi, poporul umilit, infometat si ratacit am face-o intr-un mod nu tocmai pasnic impinsi de disperare si saracie. Faceti-o dumneavoastra domnule Presedinte. Fiti dumneavoastra eroul de care avem nevoie. Fiti dumneavoastra eroul din cartile de istorie ale stranepotilor nostri", mai scrie Ciprian Cazacu.

Oficial SUA, despre imunitatea parlamentarilor: Justitia sa fie lasata sa-si faca treaba in cazurile penale

Dupa americani, si britanicii le bat obrazul parlamentarilor: Mesaj despre imunitate si justitie

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, dupa ce Senatul a respins incuviintarea retinerii si arestarii lui Dan Sova. Potrivit presedintelui, Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei.

"In calitate de garant al respectarii Constitutiei si principiilor statului de drept, nu pot sa trec cu vederea faptul ca astazi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Intr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui sa confere nimanui imunitate in fata justitiei.

Parlamentul nu se poate erija in instanta. Justitia este singura in masura sa-si spuna cuvantul, pornind, desigur, de la prezumtia de nevinovatie. Numai un Parlament cu principii ferme in ceea ce priveste integritatea, capabil sa raspunda prompt si corect la cererile justitiei, poate recapata increderea cetatenilor", a scris pe Facebook Klaus Iohannis, miercuri seara.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Klaus Iohannis dizolvare Parlament, #scrisoare deschisa Klaus Iohannis , #presedinte