Sedinta CSAT la Cotroceni: Ce subiecte sunt pe agenda

Marti, 21 Martie 2017, ora 07:59
2604 citiri
Sedinta CSAT la Cotroceni: Ce subiecte sunt pe agenda
Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in sedinta, marti, de la ora 11:00, pe agenda reuniunii aflandu-se programul de inzestrare a Armatei si mandatul Romaniei la summit-ul NATO de la Bruxelles.

Iata ce subiecte vor fi pe agenda:

  • Stadiul indeplinirii, in anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2026 si in perspectiva;
  • Activitatea desfasurata de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2016 si principalele obiective pentru anul 2017;
  • Activitatea desfasurata de catre Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica in anul 2016;
  • Activitatea desfasurata de Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) in anul 2016 si Planul de activitate pentru anul 2017.
  • Membrii CSAT vor stabili si mandatul Romaniei pentru Summit-ul NATO de la Bruxelles, care va avea loc in luna mai.

In cadrul sedintei va fi analizata si activitatea desfasurata de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in anul 2016. De asemenea, vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca la sedinta CSAT de marti se va discuta inclusiv despre achizitionarea corvetelor, dupa ce Guvernul a abrogat Hotararea Executivului precedent.

"Nu cred ca sunt probleme, dar cu siguranta asta va fi o chestiune care va fi discutata in CSAT", a spus presedintele, intrebat despre situatia corvetelor.

Iohannis a spus insa ca in CSAT nu se va discuta acum despre solicitarile de desecretizare a protocoalelor dintre SRI si Ministerul Public, explicand ca nu a fost facuta o solicitare in acest sens. El nu a dorit sa spuna care este parerea lui asupra subiectului: "Nu pot sa va raspund asa, pausal".

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat, joi, la finalul sedintei de Guvern, ca Hotararea privind corvetele data de Cabinetul Ciolos anul trecut a fost abrogata si a dat asigurari ca acestea vor fi construite tot in Romania, in urma unei noi negocieri, dupa ce procedura va fi avizata de Parlament, exprimandu-si speranta ca in a doua jumatate a anului sa fie semnat un contract avantajos pentru construirea corvetelor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#CSAT martie 2017 corvete , #presedinte