The Telegraph: Victoria lui Iohannis arata importanta Facebook-ului in alegeri

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 15:41
2471 citiri
The Telegraph: Victoria lui Iohannis arata importanta Facebook-ului in alegeri
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Victoria lui Klaus Iohannis in turul al doilea al alegerilor prezidentiale continua sa faca valuri in presa externa, publicatia britanica The Telegraph scriind ca liderul PNL si sustinatorii sai au exploatat puterea social media pentru a obtine victoria in alegeri si pentru a-l face cel mai popular politician european dupa numarul de fani pe Facebook.

Doua componente cruciale ale acestei campanii au jucat fiecare in interesul celeilalte: o voce puternica a expatilor romani, amplificata de social media, scrie The Telegraph.

The Economist, despre alegerile prezidentiale: Surpriza transilvaneana

Potrivit articolului publicatiei britanice, alegerile tind sa fie imprevizibile pana la final, insa putini oameni au anticipat victoria lui Klaus Iohannis in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, dupa ce primul tur si sondajele au fost masiv in favoarea prim-ministrului Victor Ponta.

The Economist, despre alegerile prezidentiale: Victoria bunului simt

O campanie puternica pe retelele de socializare a fost dusa de alegatorii tineri din mediul urban, iar curand hashtag-uri precum #yeslavot, #alegeri2014 si #diasporavoteaza s-au raspandit pe mai multe platforme sociale, atragand atentia asupra importantei mersului la vot.

Sebastian Ghita: Nu am crezut ca Partidul Facebook si Partidul Diaspora vor intoarce rezultatul

In dimineata zilei de 17 noiembrie, s-a confirmat faptul ca Iohannis a fost ales noul presedinte al Romaniei, cu 54,5 la suta din voturile exprimate. De asemenea, a atins un milion de fani pe Facebook, devenind astfel cel mai popular politician european pe reteaua de socializare.

Spre comparatie, prim-ministrul britanic David Cameron are putin peste 400.000, iar cancelarul german Angela Merkel are 908.000.

Iohannis, primul politician roman cu peste un milion de fani pe Facebook

Iohannis, presedinte: A invins Facebook galeata cu ulei? Dezbatere Ziare.com

In plus, intr-o Europa unde nationalismul extremist a fost in crestere in alegerile recente, electoratul roman a privit dincolo de religie si etnie, mai scrie sursa citata, amintind ca Iohannis este protestant si sas ai carui stramosi s-au stabilit in Romania inca din Evul Mediu, devenind astfel primul presedinte al tarii care apartine unei minoritati etnice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Klaus Iohannis victorie Facebook, #Iohannis social media, #Iohannis victorie alegeri Facebook , #presedinte