Iohannis, homosexualii si toleranta in tara bataii la moaste

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 07:48
20112 citiri
Iohannis, homosexualii si toleranta in tara bataii la moaste

Sustin 100% si consider absolut corecta pozitia presedintelui Iohannis care a facut apel la toleranta si a criticat fanatismul, indiferent cate furii, inclusiv a BOR, a starnit.

Intrebat despre propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei, care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, initiativa semnata de trei milioane de cetateni si depusa la Senat, presedintele a raspuns "trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt - nu suntem toti la fel, toate grupurile etnice si cele religioase. Este gresit sa dam ascultare si sa mergem pe calea fanatismului religios. Nu cred in ele si nu le sprijin. Sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii catre celalalt".

Ce e gresit in aceasta afirmatie?

"Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a parintilor si a copiilor, si nu condamnarea altor persoane. Pledarea pentru definirea mai clara a naturii familiei este justificata nu doar de ratiuni ale moralei crestine, ci si de realitatea dramatica a prabusirii demografice atat in Romania, cat si in celelalte tari europene", raspunde BOR.

Fals, din punctul meu de vedere. Nu homosexualitatea este principalul pericol pentru familie si scaderea demografica.

Pericolele sunt de natura economica si sociala, tin de insecuritatea zilei de maine si saracie, de ambitiile privind cariera.

Copiii ii protejezi printr-un sistem de Educatie si Sanatate de calitate. Dar ele sunt desigur cu mult mai greu de corectat decat sa anatemizezi o minoritate.

Homosexualitatea a existat dintotdeauna si nicio prigoana, nici includerea in sfera penala, asa cum au facut comunistii, nu a reusit sa-i puna capat. Au fost doar instrumente de santaj si o sursa de frustrare a unor oameni, care altfel sunt la fel de utili societatii ca oricare alt cetatean.

Istoria stiintei si a artei este plina de homosexuali fara ale caror creatii ar fi foarte greu sa ne imaginam lumea. Ganditi istoria omenirii fara Socrate si Platon, fara Ceaikovski si Leonardo da Vinci?

Putem sa ii privim ca pe niste pacatosi in sens religios, dupa cum putem admite ca pur si simplu s-au nascut altfel decat majoritarii. Simt altfel, au altfel de senzatii si de stari, alte instincte.

Poate fi o vina ceea ce faci, dar nu poate fi o vina ceea ce simti. Nimeni nu poate fi pedepsit pentru sentimentele lui, oricat de bizare ar parea ele majoritatii.

Nu vad niciun motiv pentru ca intr-o societate laica si democratica majoritatea sa impuna minoritatii aspecte care tin de viata privata, de sentimente si mod de viata, atat timp cat ea nu face niciun rau public.

Nu vad de ce ar fi faptul ca doi oameni de acelasi sex vor sa isi imparta viata ca soti, ca vor sa aiba un statut legal stabil, nu vad cu ce drept poate veni cineva sa le interzica acest lucru.

Cultivarea familiei se face prin educatie, prin exemplul propriu.

Nu vad de ce un cuplu de homosexuali este un exemplu mai rau decat o familie traditionala, in care violentele de toate felurile sunt cotidiene. Lupta Biserica impotriva acestor violente? Eu nu am auzit nicio luare de pozitie ferma in apararea femeilor stalcite in bataie de soti, a copiilor casapiti de propriii parinti.

Trei milioane de oameni au gasit cu cale sa semneze pentru a face ordine constitutionala in asternutul unor semeni. Dar oare cum de nu se gasesc macar 300 de mii oameni care sa ceara cu aceeasi hotarare masuri ferme impotriva violentei in familie, de exemplu?

Cati din aceste 3 milioane au intervenit, daca au vazut pe strada femei batute, injurate sau au auzit in apartementele vecine sunetele inconfundabile ale acestor violente?

Stiti ce inseamna toleranta? Ceea ce a spus insusi papa Francisc intr-un exercitiu uluitor de smerenie si bunatate: "Homosexualii nu trebuie sa fie discriminati, ci respectati. Cred ca Biserica nu trebuie sa ceara iertare numai unei persoane gay pe care a jignit-o, ci si saracilor, femeilor care au fost exploatate, copiilor care au fost exploatati prin munca."

Nu avem niciun drept sa impunem altora cum sa-si traiasca viata, nu avem niciun drept sa le impunem valorile noastre.

Le avem, le pastram, le respectam, nu ne cere nimeni sa le abandonam. Dar nu trebuie sa le transformam in arma impotriva celor diferiti, doar pentru faptul ca suntem mai multi.

Dar admit ca asta e greu de inteles in tara unde oamenii se iau la bataie si se injura la coada la moaste.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Iohannis casatorii gay fanatism , #presedinte