Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tudor Chirila: Consultarile lui Iohannis cu "strada" sunt inutile. De ce e Cimpeanu premier?

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 13:58
17401 citiri
Tudor Chirila: Consultarile lui Iohannis cu "strada" sunt inutile. De ce e Cimpeanu premier?
Foto: Facebook/Tudor Chirila

Cantaretul si actorul Tudor Chirila a comentat, vineri, consultarile organizate de Klaus Iohannis cu reprezentantii societatii civile, in lumina formarii unui nou guvern, dupa demisia lui Victor Ponta din functia de premier, ca urmare a protestelor de amploare declansate de tragedia din clubul Colectiv.

"In cursul zilei de ieri am fost asaltat de sute de propuneri pe mail, sms sau in inboxul paginii mele care-mi cereau sa devin 'vocea strazii' la consultarile anuntate de Cotroceni cu societatea civila.

As vrea sa va multumesc foarte mult tuturor celor care v-ati gandit la mine. Este gratificant sa vezi ca o mare parte de oameni te crede reprezentativ", a scris pe Facebook Tudor Chirila.

Iohannis se consulta cu "strada": Iata cateva dintre numele celor care merg la Cotroceni

De asemenea, cantaretul, care este unul din antrenorii de la emisiunea "Vocea Romaniei", a precizat ca are cateva lucruri pe care ar vrea sa le puncteze.

In primul rand, el a sustinut ca protestatarii nu se por organiza intr-un timp atat de scurt pentru a putea realiza o structura care sa ii reprezinte cu adevarat.

"Prin urmare, sunt absolut convins, propunerile care au venit catre mine reprezinta doar o parte a intregului", a opinat cantaretul.

Incendiu in Colectiv - Adrian Despot, propus sa reprezinte "strada" la Cotroceni: Cum raspunde

Mai departe, el a mentionat ca presedintele Iohannis este la curent cu ceea ce doreste strada, iar consultarile de la Cotroceni sunt inutile.

"Revendicarile circula deja in diverse forme online, iar cea mai importanta - resetarea intregii clase politice - nu are cum sa nu fi ajuns la el. Mai mult decat atat, Cotroceniul nu a anuntat care este obiectul acestor consultari astfel incat cine merge acolo, chiar daca ar avea mandatul intregii miscari de protest, merge complet nepregatit.

Dar Iohannis stie ca strada vrea ca el sa se delimiteze de partidele politice si sa fie cu adevarat de partea celor care vor o altfel de Romanie. Invitarea la negocieri presupune ca ar exista doua entitati opuse", a mai scris Tudor Chirila.

De asemenea, el mai remarca faptul ca protestatarii vor un lider, insa acest lucru este o eroare, in opinia sa. Cantaretul vrea ca poporul roman sa se trezeasca din letargia care a condus la crearea actualei clase politice.

"Ce se intamapla zilele astea la Universitate este doar inceputul culturii protestului. Pasivitatea noastra de douazecisicinci de ani a nascut monstrii care ne conduc. Nu putem spera ca un lider (fara ajutor colectiv) ne va rezolva problemele peste noapte. Continuarea protestelor ne va arata ce avem de facut. Nevoia de lider e liderul in sine", a mai spus Tudor Chirila.

Iohannis are consultari - LIVE

In final, el i-a adresat presedintelui cateva intrebari:

  • De ce a fost numit Mihai Cimpeanu premier interimar?
  • Cum apreciaza ca Gabriel Oprea este inca in Guvern? (Ulterior a adaugat ca ministrul si-a delegat atributiile)
  • Este dispus sa se delimiteze de toate figurile politice toxice?

"Daca m-as afla fata in fata cu presedintele Iohannis i-as spune asa: Oamenii din strada v-au votat presedinte si ei nu simt ca de cand ati fost investit le-ati reprezentat interesele. Aveti obligatia sa va justificati prin actiuni mandatul pe care vi l-au dat romanii.

Daca doreati o consultare reala cu strada ar fi trebuit sa incepeti prin a da un semnal ca sunteti la curent cu revendicarile ei, nu sa programati de pe azi pe maine o asa zisa consultare cu societatea civila. Cred ca societatea civila sau strada nu trebuie sa participe la gesturile de imagine ale presedintelui. E mult prea grav momentul in care ne aflam", a punctat Tudor Chirila.

C.P.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tudor Chirila consultari Iohannis, #Chirila consultari Iohannis, #Chirila consultari Controceni , #presedinte