Tudor Chirila, despre Iohannis: Trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3. Obama n-ar sustine CNN

Joi, 18 Februarie 2016, ora 10:39
29886 citiri
Tudor Chirila, despre Iohannis: Trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3. Obama n-ar sustine CNN
Foto: Facebook / Tudor Chirila

Tudor Chirila critica foarte dur modul in care presedintele Klaus Iohannis a luat, miercuri, apararea posturilor de televiziune fondate de Dan Voiculescu. "Trebuie sa fii prost sau angajat Antena3", spune Chirila, adaugand ca presedintele Obama nu ar interveni in favoarea CNN daca proprietarul ar fi condamnat pentru coruptie.

"Presedintele Klaus Iohannis considera ca recuperarea unui prejudiciu prin punerea in aplicare a unei SENTINTE JUDECATORESTI DEFINITIVE e o 'banala chestiune administrativa'.

Presedintele Iohannis considera ca atunci cand trebuie recuperati (de mai bine de un an) banii statului, actiunea ANAF (recuperatorul) este pripita. Cand ANAF - care nu a fost in stare sa recupereze zecile de milioane de euro devalizati in diversele dosare de coruptie - face un pas in acasta directie, Presedintele Romaniei afirma ca libertatea de exprimare risca sa fie 'suprimata' de o 'banala chestiune adiministrativa'.

Trebuie sa fii prost sau angajat Antena 3 incat sa nu recunosti/realizezi ca ANAF a procedat absolut legal in chestiunea recuperarii, la fel cum trebuie sa fii din nou prost incat sa nu observi ca libertatea de exprimare nu are nicio legatura cu recuperarea unui prejudiciu si nici licenta de emisie cu sediul", a scris pe Facebook Tudor Chirila.

La fel ca si multe alte voci ale societatii civile, artistul subliniaza faptul ca, prin declaratiile facute miercuri, presedintele Romaniei "se amesteca intr-un litigiu al unei televiziuni private periclitand si influentand actiunile unei institutii a statului aflata in subordinea unui guvern pe care pretinde ca il sustine".

"Cam grav. Pentru ca oamenii care l-au facut pe Iohannis presedinte au sperat ca el va veghea la buna functionare a institutiilor statului. Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o sa faca niciodata o declaratie de sustinere a CNN in ipoteza in care Ted Turner ar infunda puscaria condamnat pentru coruptie", a mai scris Tudor Chirila.

Mai mult, artistul in intreaba pe presedintele Iohannis daca l-ar sustine si pe el "daca nu si-ar plati TVA-ul catre ANAF cinci ani" si s-ar afla in fata unei executari.

"Domnul Iohannis a facut astazi exact ceea ce i-a reprosat lui Basescu. Amestecul in bunul mers al institutiilor statului. Singura diferenta e tabara. Domnule Iohannis, in tara noastra exista papusi si Papusari. Mai exista si gloata care iubeste circul cu papusi, dar nu prea e constienta de Papusar. Pentru ca una din legile teatrului este ca scena trebuie astfel construita incat gloata sa nu poata vedea ce se intampla in culise. Presedintele Romaniei are obligatia de a nu fi nici papusa, nici Papusar. Oricat de bombastic ar suna, el are obligatia de a fi om. Ca sa-i poata apara pe oameni", afirma Tudor Chirila.

Artistul a fost unul dintre reprezentantii societatii civile invitati la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis dupa tragedia de la Colectiv, insa a declinat invitatia, spunand ca seful statului stie foarte bine ce doreste strada de la el.

Premierul Dacian Ciolos a fost chemat, miercuri, la Senat sa dea explicatii cu privire la evacuarea celor 5 televiziuni fondate de Dan Voiculescu din cladirile pe care statul le-a obtinut, in 2014, in urma condamnarii acestuia la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA.

Aberatia zilei: Senatul, facut pres in fata Antenei 3

Dacian Ciolos a criticat in fata senatorilor modul in care s-a derulat actiunea ANAF, dar a subliniat in mod repetat ca demersul a fost unul legal.

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare (Video)

Pe de alta parte, in ciuda faptului ca reprezentantii postului Antena3 si apropiatii lor, de la politicieni la artisti, au sustinut ca este vorba despre un atentat la libertatea de exprimare, existand riscul ca posturile sa fie inchise, acest lucru s-a dovedit a fi neadevarat.

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

In ce caz isi pierde Antena 3 licenta sau isi intrerupe emisia

Intrebat de un jurnalist Antena3 cum comenteaza situatia, presedintele Klaus Iohannis a luat apararea postului de televiziune privat, sustinand ca la mijloc ar fi doar o "banala chestiune administrativa" si dand asigurari ca problema Antenelor se va rezolva favorabil.

"Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista din partea ANAF-ului mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila.

In fine, am constatat, din discutii pe care le-am avut, ca exista deschidere la factorii de decizie si cu siguranta prin discutii asezate si calme pana la urma se gasesc solutii convenabile", a declarat Iohannis.

Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)

Declaratiile presedintelui au starnit reactii critice vehemente pe Facebook si sute de comentarii negative. De asemenea, mii de internauti au dat "unlike" paginii de Facebook a presedintelui.

Macovei, atac dur la Iohannis: A preluat minciuna angajatilor condamnatului Voiculescu

Razbunarea Facebook-ului dupa ce Iohannis a aparat Antena3: Sute de critici si mii de fani pierduti (Foto&video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Tudor Chirila Iohannis Antena3 prost, #Tudor Chirila evacuare Antena3 , #presedinte