Ziare.com

Iohannis considera "nefondate" acuzatiile ANI

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 17:12

   

Iohannis considera "nefondate" acuzatiile ANI
Edilul Sibiului, Klaus Iohannis, "considera nefondate acuzatiile si a formulat deja un raspuns catre ANI", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Primariei, Mirela Gligore.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, miercuri, ca primarul Klaus Iohannis "a luat la cunostinta comunicatul ANI".

"Domnia sa considera nefondate acuzatiile si a formulat deja un raspuns catre ANI", a declarat Mirela Gligore.

Klaus Iohannis nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.

Sase demnitari prinsi de ANI: Iohannis, Vanghelie si Stolojan, printre ei

Primarul Sibiului Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agentia Nationala de Integritate (ANI).

"In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Iohannis Klaus-Werner se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si S.C. PIETE S.A. (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand, astfel, dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al ANI.

Iohannis poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Iohannis, ales recent prim-vicepresedinte PNL, exercita al patrulea mandat consecutiv de primar al Municipiului Sibiu.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 625 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine minte: Iohhanis sau ANI ?

Este sau nu reprezentat al municipului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor la "Apa Canal SA " si Piete SA"?
Stim ca primar al municipiului este,atunci cum sunt acuzatiile nefondate?

 

Apa Canal si Pietele

sint societatii private 100% ? Nu ? ahh orasul Sibiu este actionar principal si sef la Apa Canal si Piete ? Cine e Primarul ? De ce sa nu se amestece Primarul in treburile orasului Sibiu ?? Nu asta e serviciul lui ?? ANI ?niste tim piti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor