Nita il provoaca iar pe Iohannis: Sibiul, mai bun ca Brasovul? Niciodata!

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 12:35
2987 citiri
Nita il provoaca iar pe Iohannis: Sibiul, mai bun ca Brasovul? Niciodata!
Foto: Arhiva (Puterea)

Vicepresedintele PSD Constantin Nita sustine ca Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de cand este Klaus Iohannis primar, in afara faptului ca a fost intr-un an capitala culturala, lucru pe care-l poate face si un alt oras. "Sibiul nu se poate compara niciodata din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Brasovul", afirma Nita.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, declara recent ca spera ca orasul sau sa devina capitala regionala, in urma reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei.

Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, are insa alta parere: "Nu cred (ca Sibiul va fi capitala de regiune-n.red.), pentru ca in mod firesc trebuie stabilite criteriile. Or mie imi place sa vorbesc concret si nu asa, dupa ureche! Deocamdata nimeni nu a stabilit niste criterii clare, pentru ceea ce poate insemna o capitala de regiune, adica ce numar de populatie, stare economica, stare sociala, stare culturala si asa mai departe. Lucrul acesta ne va da posibilitatea sa facem o comparatie clara intre judete, sa vedem care e cel mai bun din acest punct de vedere".

Ministrul PSD al Energiei il ataca pe Iohannis: Se comporta precum cei de la PDL, nu are jena (Video)

Vicepresedintele PSD spune ca nu are "nici o emotie ca Brasovul este cel care va conduce detasat. Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de cand este domnul Iohannis primar, in afara faptului ca a fost intr-un an capitala culturala, lucru pe care-l poate face si un alt oras, nu neaparat Sibiul. A fost o intamplare sau un lobby facut mai bine. Dar nu se poate compara Sibiul din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Brasovul, de exemplu. Niciodata!

Retineti, niciodata nu poate sa se intample lucrul acesta! Din punct de vedere economic iarasi, ne uitam la indicatorii economici, Produsul Intern Brut, exporturi si asa mai departe, Brasovul este de departe pe locul intai. Nu mai vorbim de starea drumurilor, de modul cum arata comunele, satele. Lucrurile acestea sunt evidente".

Liderul PSD Brasov recunoaste ca orasul lui sta mai rau la capitolul aeroport: "Unde stam noi mai rau e la capitolul aeroport, pe care noi nu-l avem, dar este in constructie, deja se lucreaza la el. Asa incat nu vad nici un element care ar putea sa conduca la decizia ca Sibiul sa fie capitala regiunii".

Nita, despre capitala regiunii de centru: Sibiul, mai bun ca Brasovul? Niciodata! pe site-ul RFI Romania.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Constantin Nita Iohannis, #Constantin Nita capitala regiune, #Constantin Nita Brasov Sibiu , #primar Sibiu