Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis, despre alegatorii PSD: Nu cred ca pot sa-i conving sa ma voteze, chit ca mi-ar placea

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 19:16
6580 citiri
Iohannis, despre alegatorii PSD: Nu cred ca pot sa-i conving sa ma voteze, chit ca mi-ar placea
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri seara, ca oamenii care au ales PSD nu au nicio vina, intrucat si ei "isi doresc cam aceleasi lucruri, isi doresc o Romanie moderna, o Romanie prospera, isi doresc sa nu se taie salariile si pensiile".

Iohannis a spus, in discursul sau de la Baia Mare, ca PSD-istii le-au promis "lapte si miere" romanilor, dar cand au ajuns la putere au inceput incercarile de acaparare a justitiei, a marilor sisteme publice, "au inceput sa faca zid in jurul penalilor din PSD".

"Ce vina au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vina, pentru ca si ei, dragii mei, isi doresc cam aceleasi lucruri, isi doresc o Romanie moderna, o Romanie prospera, isi doresc sa nu se taie salariile si pensiile", a afirmat Iohannis.

El a adaugat ca si el isi doreste acelasi lucru.

"Nu cred ca pot sa-i conving sa ma voteze, chit ca mi-ar placea", a spus Iohannis, aplaudat de cei prezenti.

"Dar cel putin pot sa le garantez ca eu, impreuna cu guvernul liberal, nici nu vom taia salarii, nici nu vom taia pensii si noi vom face Romania moderna si prospera", a adaugat el.

Totodata, Iohannis a fost provocat de jurnalisti sa numeasca doua realizari, una pe plan intern si alta pe plan extern, ale mandatului sau.

"Pai, puteti sa va alegeti care din ele, poate luam una, asa, mai de la inceputul mandatului, cand am convins toate partidele parlamentare sa semnam acel Pact pentru 2% pentru Aparare, care ne-a adus realmente intr-o pozitie privilegiata si foarte respectata in NATO si, daca vreti, poate mai spre sfarsitul mandatului, acel Summit de la Sibiu, unde i-am adunat pe toti liderii importanti din Europa si le-am aratat fata frumoasa a Romaniei", a spus Iohannis.

De asemenea, intrebat daca nu se teme ca fortand PNL sa intre la guvernare nu vor pati acelasi lucru ca Guvernul Ciolos, Iohannis a raspuns: "Nu, absolut deloc! Sa stiti ca aici stau foarte linistit. PNL este foarte bine pregatit si deja incep sa apara primele rezultate. Sunt foarte optimist si romanii pot fi la fel de optimisti".

Iohannis a participat, vineri la Baia Mare, la o intalnire electorala.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Klaus Iohannis turul doi PSD , #PSD