Klaus Iohannis, la un eveniment despre fumat: Guvernarea PSD ignora problemele reale din sanatate

Marti, 26 Martie 2019, ora 11:40
3421 citiri
Klaus Iohannis, la un eveniment despre fumat: Guvernarea PSD ignora problemele reale din sanatate
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis critica, din nou, guvernarea PSD-ALDE. Seful statului a participat, marti, la Forumul Global "Drepturile Omului si o Lume fara Tutun", unde a vorbit despre sanatate si efectele nocive ale fumatului.

El a atacat insa PSD+ALDE, afirmand ca aceasta a esuat si in ce priveste preventia, care nu reprezinta o prioritate pentru guvernarea lor.

"Este imbucurator ca tot mai multi romani inteleg de ce este absolut necesar sa adoptam un stil de viata sanatos si sa fim permanent informati cu privire la efectele pe care obiceiurile nocive, cum este fumatul, le au asupra propriei sanatati.

Aceasta responsabilizare individuala trebuie insa dublata si incurajata de efortul autoritatilor. Din pacate, guvernarea PSD a esuat si in ceea ce priveste preventia, care nu reprezinta o prioritate pentru actuala guvernare", a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

El a precizat ca nu exista campanii eficiente de informare ci, mai rau, problemele reale din sanatate sunt ignorate.

"De fapt, in pofida promisiunilor facute de guvernanti, nu vedem campanii eficiente de informare menite sa le explice oamenilor care sunt riscurile la care se expun. Si daca asta ar fi singura problema! Dar nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nu vedem nici imbunatatirea infrastructurii sectorului sanitar, si, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni.

Vedem, in schimb, ignorarea problemelor reale din sanatate, pacienti nemultumiti si medici demotivati, crize si noi, si noi scandaluri televizate", a mai afirmat seful statului.

Iohannis a mai precizat ca sanatatea generatiei de acum si a celei viitoare trebuie sa fie mai presus de "orice obiectiv care aduce castiguri electorale sau politice pe termen scurt".

Nu este prima oara cand seful statului afirma ca "guvernarea PSD a esuat". El a criticat in repetate randuri coalitia de guvernare, in special in ce priveste bugetul pe 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Iohannis atac PSD sanatate , #PSD