Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marota cu presedintele care nu-i de-al nostru

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 10:52
6970 citiri
Marota cu presedintele care nu-i de-al nostru
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Daca jignirea minoritatilor ar fi fost inclusa in programul de guvernare al PSD, ar fi fost singurul obiectiv realizat. De cinci ani, pesedistii nu vad decat nazisti si trivializeaza suferinta poporului evreu.

E o lunga istorie de cinism, intoxicari si dispret la Partidul Social Democrat, care coboara in timp pana la parintii fondatori. De fapt, sunt fundamentele pe care patriarhii miscarii transformate in partid si-au cladit identitatea, pentru ca meritul revolutiei din 1989 nu l-au putut decat uzurpa, iar asta nu poate fi ascuns.

Ar fi prea mult sa le insiram pe toate, dar, ca sa nu uitam inceputurile, merita sa recuperam manipularile ordinare cu care sleahta ahtiatilor de putere din aparatul ceausist de partid, stat si politie politica au intoxicat o natiune trezita cu libertatea in brate, dar fara instructiuni de folosire.

Au mintit cu teroristii, cu regele, cu mosierii, cu fascistii, cu legionarii, cu golanii, cu capitalistii, cu toti strainii aflati atunci la indemana, mai ales cu evrei si unguri, in fine, cu tot ce s-a putut, pentru a planta in constiinta publica zambetul imens de consens al unui presedinte pentru linistea marelui jaf al post-comunismului de cumetrie.

In treizeci de ani s-au mai imprastiat, in factiuni si bisericute, doar-doar li se va rataci urma, la fel ca banilor murdari in suveicile devalizarii statului roman. Dar s-au regrupat rapid, ori de cate ori partidul sau nevoile de grup au cerut-o.

Au existat si momente de vag rafinament ale mizeriei propagandistice, sclipiri sporadice. Dar, in esenta, au ramas acelasi trib primitiv, cu maniere grobiene, lipsiti de scrupule sau de remuscari pentru raul pe care l-au sadit in societatea romaneasca.

Cu cinism si dispret fata de valorile democratice s-au straduit sa cumpere bunavointa populara permitand sa pluteasca in aerul intoxicat al rahiticei democratii impresia ca orice te scoate la liman este permis. Doar de aia e democratie, nu?

Au relativizat norme si le-au dus in derizoriu, instituind descurcareala ca politica de stat. Pentru ca lacatele-s facute pentru oameni cinstiti, iar legile pentru fraieri.

E ADN-ul acestei secte de profitori ai tranzitiei si iesirea din spirala propriei decaderi este imposibila.

Pe aceasta mazga morala a derapat PSD pana in punctul in care, odata epuizate ultimele argumente, a recurs la rasism, discurs xenofob si stereotipuri instigatoare la ura. Parca nici isteriile patriotarde ale toxicului bufon al nationalismului romanesc, Corneliu Vadim Tudor, nu au atins nivelul de ticalosie al retoricii pesediste.

La CV Tudor stiai ca asta ii este meseria. La un partid social-democrat afiliat unei familii politice europene socialiste, derapajele rasiste si populiste sunt bombe cu ceas.

Tonul l-a dat echipa de campanie a lui Victor Ponta, in 2014, cand premierul de atunci spera sa devina mai intai popular si apoi presedinte, diabolizand originile non-romanesti ale contracandidatului sau etnic german.

De atunci, discursul PSD a trecut in repetate randuri de limitele delirului politic populist. Marota originii germane a singurului adversar politic de care pesedistilor le-a fost teama in acesti din urma ani a imbracat haina jignirilor colective.

Serban Nicolae l-a facut pe Klaus Iohannis "Gauleiter" (dupa un mai vechi "maine-poimaine vine cu legile de la Nurnberg"). Lia Olguta Vasilescu a spus ca este "sef de lagar de concentrare" (o recidiva pentru fosta ucenica a lui CV Tudor, dupa un mai vechi "Ca neamt, sa vorbesti de gazare, trebuie sa ai mult curaj").

Octavian Stireanu, fondatorul fituicii de casa a lui Ion Iliescu si unul dintre instigatorii Mineriadei din 13-15 iunie 1990, fost parlamentar PSD, l-a blagoslovit cu un "delir nazist" si a sugerat sa inlocuim cuvantul "pesedistii" cu "evreii" si "veti regasi la Werner frazeologia tipica unor regimuri de trista amintire".

Nicolae Bacalbasa a folosit microfonul Camerei Deputatilor pentru a-l numi "Untermensch". Catalin "Mitraliera" Radulescu a spus ca "Nu este un roman get-beget, este neamt sas din Romania si asta este o problema. Romani suntem 88%, romani get-beget".

Ilan Laufer l-a acuzat ca din antisemitism a refuzat sa-l confirme ministru al Dezvoltarii. In acelasi registru, eurodeputatul Carmen Avram spunea ca "imparte tara intre pesedisti si romani", ca si cum ar imparti-o "intre oameni inalti si blonzi si cu ochi albastri si restul oamenilor".

In fine, fostii consilieri ai Vioricai Dancila, Darius Valcov sau Dana Rozalia Varga, dar si niste meschini reprezentantii PSD din Galati si Vrancea cu aspiratii de baroni locali au difuzat fotografii si colaje in care l-au asociat cu Adolf Hitler.

Niciodata nu s-a intamplat ca cineva din PSD sa se delimiteze transant de aceste personaje si atacuri. Niciunul dintre acesti pesedisti nu a fost exclus din partidul care se pretinde a fi de stanga, pentru ca a jignit nu unul, ci doua grupuri etnice, doua minoritati, cetateni cu drepturi depline ai Romaniei si platitori de taxe, aici nascuti precum multe generatii de predecesori ai lor.

Si nu exista macar un pesedist care sa fi parasit intre timp partidul, pentru ca nu poti fi solidar cu astfel de derapaje de la social si, mai ales, de la democratie.

Cristian Stefanescu

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iohannis neamt evrei PSD nazisti , #PSD