Cortul capitalei culturale europene, devastat de rom

   

Ziua Internationala a Romilor s-a incheiat marti seara, la Sibiu, cu scandal, in cortul cultural, care a gazduit unele din cele mai importante evenimente ale municipiului capitala culturala europeana in 2007, relateaza corespondentul ROMPRES.

Romii veniti sa se bucure de recitalul manelistului Nicolae Guta au sfarsit cheful prin a arunca cu sticle si doze de bere pe scena unde cantaretul a ajuns cu intarziere. Spectatorii romi s-au revoltat si au devastat si scaunele. Pentru a-i potoli pe romii nemultumiti ca Nicolae Guta a intarziat la petrecerea lor, a fost chemat si un echipaj de politie, conform unor surse din IPJ Sibiu.

La petrecerea romilor din cortul cultural, care in 2007 a gazduit cea de a treia Mare Adunare Ecumenica si Gala UNITER, au fost prezenti sute de fani ai lui Nicolae Guta. Cu cateva ore inainte de izbucnirea scandalului, regele romilor, Florin Cioaba, a fost felicitat chiar de primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru felul in care etnicii romi isi sarbatoresc Ziua Internationala.

Cea mai mare bucurie a regelui Cioaba de Ziua Internationala a Romilor a fost, insa, nasterea unui nepot de al sau, considerat de el "dar de la Dumnezeu". Singurul spectacol oferit de romi de ziua lor si gustat de public a fost dansul din buric al catorva pirande, marti, in Piata Mare, chiar in fata primariei.

Cortul cultural din Sibiu este cel mai mare spatiu acoperit pentru spectacole din judet, fiind inchiriat de primarie cu 770.000 de euro de la o firma germana, pentru capitala culturala europeana. Cu o suprafata de 3.000 de metri patrati, cortul poate adaposti peste 3.000 de persoane si o scena.
Joi, 10 Aprilie 2008, ora 13:15
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Povestea italianului internat in spitalul din Sibiu de frica coronavirusului - Detalii noi despre caz
Un tanar italian, de 30 de ani, a sosit luni, pe Aeroportul International din Sibiu, cu avionul care ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor