Cortul de aproape un milion de euro, interzis romilor

   

Romii care au devastat cortul Capitalei culturale europene, pus la dispozitie gratis de primarie, nu vor mai avea deocamdata acces in acest pavilion cultural, care a gazduit in 2007, Adunarea Ecumenica si Gala UNITER, transmite corespondentul ROMPRES.

Primarul Klaus Johannis s-a declarat, joi, "dezamagit de manifestarea care a degenerat" si a promis sa ceara socoteala Politiei si Jandarmeriei ca nu au fost prezente la manifestarea romilor. In urma scandalului izbucnit de Ziua Internationala a Romilor, la Sibiu, un jurnalist a ajuns in spital, fiind lovit in cap cu o sticla de plastic. Comisia de Adunari Publice a dat avertismente organizatorilor romi.

"Acesti organizatori nu vor mai primi nici pavilionul, nici un alt spatiu public pentru manifestari in urmatoarea perioada. M-a intristat ceea ce s-a intamplat", a spus Klaus Johannis. Ziua Internationala a Romilor s-a incheiat, marti seara, la Sibiu, cu scandal. Romii veniti la recitalul manelistului Nicolae Guta au sfarsit prin a arunca sticle si doze de bere pe scena unde cantaretul a ajuns cu intarziere. Spectatorii romi s-au revoltat si au rupt scaunele.

Pentru a-i potoli pe romii nemultumiti ca Guta a intarziat la petrecere, a fost chemat si un echipaj de politie, conform unor surse din IPJ Sibiu. La petrecerea romilor din cortul cultural au fost prezenti sute de fani ai lui Nicolae Guta. Cu cateva ore inainte de izbucnirea scandalului, regele romilor, Florin Cioaba, a fost felicitat chiar de primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru felul in care etnicii romi isi sarbatoresc Ziua Internationala.

Cea mai mare bucurie a regelui Cioaba de Ziua Internationala a Romilor a fost, insa, nasterea unui nepot, Cioaba spunand ca acesta este "un dar de la Dumnezeu". Cortul cultural din Sibiu este cel mai mare spatiu acoperit pentru spectacole din judet, fiind inchiriat de primarie cu 770.000 de euro de la o firma germana, pentru capitala culturala europeana. Cu o suprafata de 3.000 de metri patrati, cortul poate adaposti peste 3.000 de persoane si o scena.
Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 12:21
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Povestea italianului internat in spitalul din Sibiu de frica coronavirusului - Detalii noi despre caz
Un tanar italian, de 30 de ani, a sosit luni, pe Aeroportul International din Sibiu, cu avionul care ...
FOTO: Doliu la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu - A murit profesoara Teodora Helju
Este doliu la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu. Profesoara Teodora Helju s-a stins din ...
Adolescentul din Cristian gasit spanzurat - Si-a luat adio de la parinti printr-un bilet
O intreaga comunitate il plange pe Robert, tanarul de 17 ani din Cristian, care si-a pus capat ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor