Iohannis, despre reducerea posturilor din administratiile locale: O masura populista, o prostie

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 22:30
4376 citiri
Iohannis, despre reducerea posturilor din administratiile locale: O masura populista, o prostie
Foto: Arhiva

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, considera ca masura de reducerea a 17.000 de posturi din administratiile locale este una "populista, nepotrivita si o prostie", deoarece se face fara analize temeinice.

"Ministerul Administratiei si Internelor poate sa disponibilizeze oameni in Prefectura, de exemplu, dar nu din Primarie. Primariile nu sunt subordonate niciunui minister, ci cetateanului. Noi functionam in baza legilor, nu in baza dorintelor anumitor ministri.

Sigur, daca va aparea o ordonanta sau vreo lege modificata, care va impune sa facem reduceri, vom analiza chestiunea si vom vedea cum ne conformam. Ce doreste ministrul de Interne este, poate, un lucru ok, dar care nu ne priveste, doar atunci cand capata putere de lege", a declarat Iohannis, citat de Mediafax.

Din punctul sau de vedere, masura disponibilizarilor din primarii nu este una potrivita si s-a declarat impotriva reducerilor uniforme.

"De ce sa nu desfiintam de tot primariile?! Nu mi se pare deloc o masura potrivita. Este bine ca, atunci cand nu avem bani, ca acum, sa analizam situatia si sa vedem ce se poate face, dar am fost intotdeauna impotriva unor reduceri uniforme.

Nu poti sa iei toate primariile la fel si sa impui reducerea unui anumit numar de posturi, asa este populist. Ca sa nu vorbim de faptul ca, daca s-ar aplica principiul subsidiaritatii si al autonomiei locale, Guvernul n-ar avea nicio treaba cu ce facem noi in primarii. La noi, are insa foarte multa treaba, pentru ca gandesc unii ca obtin voturi", a completat Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului s-a aratat nemultumit de faptul ca toate guvernele de pana acum au facut schimbari la structura administratiei locale.

"Se poate face o analiza si rezolvam problema, dar nu asa, populist: azi dam afara 15.000 de dascali, maine dam afara 17.000 de functionari din primarii si asa mai departe. Asa ceva este o prostie", a mai spus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#reducere posturi, #administratiile locale, #Klaus Johannis , #stiri Klaus Iohannis