Iohannis: Sunt cautat de lideri importanti, dar nu intru acum intr-un proiect

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 22:35
3369 citiri
Iohannis: Sunt cautat de lideri importanti, dar nu intru acum intr-un proiect
Foto:evz.ro

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca i s-a propus din nou sa intre intr-un proiect pentru conducerea Romaniei, dar ca in acest moment nu e cazul, lasand totodata de inteles ca lucrul acesta e posibil in viitor.

"Sunt in contact cu lideri importanti din politica romaneasca, dar nu am pus la punct vreun proiect care ma include in vreun fel sau altul. Unii nu mi-au propus, altii mi-au propus, dar nu am vrut eu sa intru in momentul acesta intr-un proiect", a spus fostul candidat la functia de premier.

Primarul Sibiului a explicat ca Romania se gaseste intr-o "faza diferita" fata de cea din toamna trecuta, cand urmau alegeri prezidentiale, dat fiind ca in acest moment "suntem in mijlocul unui mandat, avem o coalitie care guverneaza".

"Acum locul meu e unde au vrut sibienii sa fiu, in primaria municipiului Sibiu, dar faptul ca sunt cautat in continuare arata ca persoana mea prezinta un oarecare interes", a declarat Iohannis intr-o emisiune la Realitatea TV.

Solutii pentru Romania

In opinia lui Klaus Iohannis, criza din Romania poate fi strans legata de criza de incredere din interiorul societatii romanesti, in primul rand fata de clasa politica.

"Aceasta criza de incredere vine din clasa politica. Suntem intr-un moment foarte prost, increderea a ajuns intr-un minim istoric fata de clasa politica. Acest rezultat afecteaza pe fiecare politician si toate partidele politice. Niciun partid nu e deasupra acestui nivel foarte scazut. Partidele trebuie sa gaseascaioameni noi, modele si sa caute solutii pentru iesirea din criza. Nu e suficient sa vina cu teorii, daca nu se concretizeaza in proiecte", a spus primarul Sibiului, care le-a sugerat partidelor sa vina cu oameni noi. De altfel, el chiar s-a aratat de parere ca si formatiunile politice de la noi din tara inteleg aceasta nevoie.

Iohannis a vorbit si despre problemele sociale provocate de masurile de austeritate, despre care crede ca ar putea crea o problema mare in viitorul apropiat.

"Oamenii au si motive de nemultumire, daca ne gandim doar la masura de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%. Vedem ca la o inflatie destul de mare pentru aceasta perioada, viata este tot mai scumpa, pensile sunt la fel de mici, salariile sunt mai mici cu 25%, oamenii sunt cu adevarat ingrijorati. S-ar putea sa avem o problema mare".

El a vorbit si despre realizarile sale de la Primaria Sibiului si a spus ca orice putere din Romania ar trebui sa consulte atat specialistii, cat si politicienii locali.

"Si in Sibiu si in alta parte sunt oameni care vin si cer un ajutor. In masura in care avem, e posibil sa dam acest ajutor. Spre exemplu, banii pentru handicapati sunt insuficienti, am folosit banii nostri pentru a venit in sprijinul acestei categorii. Datorita modului in care am atras investitii in Sibiu si in care s-a gestionat baza de impozitare, venitul Sibiului nu a scazut nici in acest an. Cu siguranta ca exista idei, concepte. Am prezentat acum un an cateva din aceste idei. In situatii de acest tip, e bine sa fie consultati si specialisti, si politicieni locali", a spus Iohannis.

Cu toate astea, Iohannis e de parere ca se pot gasi solutii. "E putin probabil sa fi ramas Romania fara solutii", dar a spus ca in acest moment "aplica ideile tabara cealalta, care a castigat alegerile".

Intrebat daca ar fi dispus sa vina intr-un post la Bucuresti, Iohannis a evitat sa dea un raspuns concret: "Ma simt foarte confortabil aici, la Sibiu".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Klaus Johannis, #proiect Klaus Johannis , #stiri Klaus Iohannis