Manipularea atinge cote maxime la Bucuresti: Neamtul e de vina!

Duminica, 26 August 2018, ora 20:09
29540 citiri
Manipularea atinge cote maxime la Bucuresti: Neamtul e de vina!
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

In Romania, minoritatea germana si presedintele Klaus Iohannis se confrunta cu o noua campanie de defaimare. Guvernul social-democrat este, de asemenea, implicat. Berlinul condamna calomniile.

"El nu este din neamul nostru, este din neamul asta", exclama o femeie mai in varsta, ridicand in maini o biografie a lui Hitler, referindu-se la presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. "Asta nu-i un roman adevarat", ii tine isonul un barbat in maieu si slapi de cauciuc.

Aproape o suta de oameni mai in varsta s-au adunat in Bucuresti, sambata, in fata Parchetului General pentru a demonstra impotriva liberal-conservatorului Iohannis si a sustine guvernul social-democrat.

Presedintele Klaus Iohannis este tinta unei noi campanii de defaimare

Presedintele Iohannis apartine minoritatii germane din Romania si e in functie din 2014. Peste sase milioane de romani l-au ales pe seful statului, in ciuda unor calomnieri repetate in timpul campaniei electorale.

Imaginile micului grup de protestatari xenofobi sunt prezentate pe larg la posturile TV arondate guvernului. Mesajul trebuie raspandit in toata tara: Presedintele este un "strain", care actioneaza impotriva intereselor romanilor.

Solidaritate cu jandarmii

Initial, demonstratia s-a dorit a fi un miting de sustinere a Jandarmeriei Romane, cea care a dispersat in mod brutal o mare demonstratie a societatii civile acum doua saptamani.

Pe 10 august, peste 100.000 de romani au iesit in strada, in fata palatului guvernamental, demonstrand pentru o justitie independenta si impotriva guvernului corupt.

Cand huligani violenti s-au infiltrat in randurile demonstrantilor pasnici si au atacat jandarmii, acestia au folosit masiv gaze lacrimogene si bastoane impotriva multimii.

Chiar si persoanele in varsta, femeile si copiii au fost victimele acestei represiuni. Jurnalistii au fost impiedicati sa-si exercite meseria si batuti de fortele de ordine.

Peste 700 de persoane vatamate au depus plangere penala impotriva jandarmilor. Procuratura a inceput cercetarile.

Interventia disproportionata a jandarmilor a fost criticata de presedintele Iohannis

Datorita acestor anchete a fost planificata demonstratia in fata Parchetului General, ca semn al "solidaritatii" cu jandarmii brutali. Faptul ca doar sub o suta de persoane au urmat chemarii vorbeste de la sine.

Campanie impotriva lui Iohannis

Nu constituie o surpriza ca actiunea a fost indreptata in primul rand impotriva presedintelui. Iohannis a condamnat ferm actiunea jandarmeriei la 10 august impotriva protestatarilor pasnici ca fiind disproportionata, indreptata impotriva unor drepturi democratice, si a cerut investigatii.

Presedintele a acuzat de asemenea guvernul social-democrat ca se comporta irational si actioneaza impotriva intereselor propriilor cetateni.

Faptul ca, in acest context, apartenenta presedintelui la minoritatea germana din Romania este invocata din ce in ce mai des ca argument impotriva lui si suprapusa Germaniei naziste este in mod evident un semn ca adversarii lui au devenit nervosi.

Cu cateva zile in urma, liderul Partidului Social-Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a dat semnalul la atacul politic aducand in discutie, din nou, suspendarea presedintelui.

Iohannis ar fi sponsorul demonstratiei in masa, presedintele nu ar actiona in interesul Romaniei si ar trebui acuzat de inalta tradare, a mai spus liderul PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a adus in discutie, din nou, suspendarea presedintelui Iohannis

Dragnea are deja o condamnare penala la activ, motiv pentru care nu poate accede la sefia guvernului, dar ca presedinte al Camerei Reprezentantilor conduce, de facto, atat guvernul, cat si parlamentul. Intr-un alt proces, el a fost condamnat, in prima instanta, pentru abuz in serviciu, la trei ani si jumatate inchisoare. Acum, asteapta verdictul final.

Din cand in cand, Dragnea distribuie teorii conspirationiste dintre cele mai nastrusnice, pe aceleasi canale TV arondate. Ultima poveste e cu totul aparte: in aprilie 2017, patru barbati imbracati in negru ar fi planificat, in numele unui strain misterios si bogat, un atentat asupra lui. Ar fi existat indicii clare. In plus, un prieten l-ar fi informat despre aceasta tentativa. Cu toate acestea, el nu a sesizat nici politia, nici serviciile de informatii sau procuratura. Povestea a starnit hohote de ras in mediile de socializare.

Aluzie la Germania nazista

Deloc amuzante sunt insa declaratiile recente ale altor lideri social-democrati. Presedintele Comisiei de Educatie din Senat, Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a afirmat, cu cateva zile in urma, intr-o emisiune TV, ca Iohannis ar fi condus Forumul Democrat al Germanilor din Romania (organizatia nou infiintata a minoritatii germane dupa 1989), "organizatia aia nazista... forumul...", "continuatorul organizatiei naziste" a minoritatii germane. De aceea, sugera Pop, nici nu ar fi de mirare ca presedintele ar lua decizii care ar fi indreptate impotriva poporului roman.

Bernd Fabritius: Atacurile din partea unui politician de frunte al PSD sunt "inacceptabile si necesita o condamnare ferma!"

Intr-o prima reactie de la Berlin, imputernicitul Guvernului Federal pentru problemele stramutatilor si minoritati nationale, Bernd Fabritius, a adresat o scrisoare presedintelui Senatului si ministerului de Externe de la Bucuresti.

Fabritius a reamintit angajamentul statului roman de a proteja minoritatile nationale fata de orice atac. Campania regretabila de defaimare impotriva minoritatii germane din ultimele luni a atins noi cote, a scris politicianul CSU, adaugand ca atacurile din partea unui politician de frunte al PSD sunt "inacceptabile si necesita o condamnare ferma!"

Noi atacuri verbale

Si reprezentantii de frunte ai minoritatii germane din Romania au protestat impotriva acestei campanii, insa deocamdata tot fara efect. Deoarece numai o zi mai tarziu a aparut un nou atac verbal, de data aceasta din partea ministrului social-democrat al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, o apropiata a lui Dragnea.

Datorita faptului ca presedintele Iohannis condamnase folosirea masiva a gazelor lacrimogene impotriva civililor nevinovati, Vasilescu a declarat intr-o emisiune TV: "Ca neamt, sa vorbesti de gazare, trebuie sa ai mult curaj!" Aluzia la epoca nazista e evidenta.

"Neamtul" e de vina, au strigat si putinii oameni care au demonstrat sambata dupa-amiaza imptoriva lui Iohannis. Ca apoi sa porneasca spre casele lor si sa urmareasca, la televiziunile arondate PSD, reluarile cu imaginile care au documentat actul lor de curaj.

Intre timp, mai multi artisti si jurnalisti romani au respins campania denigratoare impotriva minoritatii germane si a presedintelui, lansand in mediile de socializare hashtag-ul #neamtztoo - Si noi suntem nemti.

Robert C. Schwartz

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#neamtztoo, #atacuri Iohannis, #suspendare Iohannis , #suspendare