Ce spune Iohannis despre relatia cu Ponta si ordonanta pentru renuntarea la doctorat

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 12:55
13203 citiri
Ce spune Iohannis despre relatia cu Ponta si ordonanta pentru renuntarea la doctorat

Presedintele Klaus Iohannis defineste relatia cu premierul Victor Ponta drept una normala de lucru, pentru bunul mers al Romaniei, si nu doreste sa comenteze ordonanta de urgenta pe tema plagiatului, in afara de a preciza ca nu este de acord cu asemenea acte normative date pentru o persoana anume.

"Nu avem niciun pact, coabitare, intelegere, eu sunt presedintele Romaniei, premierul are atributiile lui, mi se pare normal sa vorbim pentru ca raspundem de bunul mers al Romaniei. Mi se pare normal sa ne intalnim cand situatia o impune. Nu pot sa-mi imaginez cum presedintele si primul ministru sa lucreze pentru Romania daca nu vorbesc. Sunt discutii de lucru, nu politice, sunt lucruri concrete", a spus Iohannis, miercuri, la Adevarul live.

Presedintele si-a exprimat dorinta de a "intra in normalitate" din acest punct de vedere. Cei doi lideri ai tarii "nu la televizor isi dau teme reciproc intr-o democratie normala, ci se intalnesc, discuta problemele care tin de actualitate, apoi isi face fiecare treaba. Suntem obligati prin natura functiilor sa ne intalnim ca sa prevenim aparitia unor teme de conflict intre palate", a spus acesta.

In opinia sa, "lucrurile au intrat repede intr-o normalitate. Ca nu au vazut toti asta nu e o problema, se va instaura pentru ca asa este bine".

Ulterior, a tinut sa sublinieze ca nu trebuie sa fie de acord in toate chestiunile pentru a putea discuta cu premierul: "Faptul ca noi discutam nu inseamna ca avem aceeasi parere. Politicianul Iohannis si politicianul Ponta au pareri diferite in multe chestiuni, dar in acele intalniri nu se intalnesc doi politicieni ca sa discute doctrinar".

In ceea ce priveste ordonanta de urgenta prin care premierul Victor Ponta poate sa renunte la titlul de doctor in drept, fara niciun fel de consecinta, Iohannis a aratat ca nu va "da replici prin media", desi "asta nu inseamna ca presedintele nu trebuie sa aiba o parere. Si totusi presedintele trebuie sa aiba curajul sa nu comenteze absolut tot".

"Niciodata nu am fost de parere ca trebuie sa dam acte normative pentru o persoana", a comentat totusi seful statului, care a mai spus ca va delibera si va lua o decizie asupra ordonantei atunci cand ii va veni pentru promulgare de la Parlament.

Ponta, despre plagiat: Am gresit in urma cu 16 ani. Daca omoram pe cineva, eram liber pana acum

Scrisoare deschisa adresata rectorilor din Romania: Respingeti OUG privind renuntarea la doctorate

PNL cere Avocatului Poporului sa opreasca ordonanta dedicata lui Ponta: Furtul nu poate fi tolerat!

Ponta nu poate renunta la titlul de doctor in Drept

Victor Ponta renunta la titlul de doctor in Drept

In timp ce intrebarile legate de teza de doctorat a lui Ponta continua sa se iveasca pe scena politica, Ponta a scris Universitatii din Bucuresti, pe 16 decembrie, cerand revocarea titlului de doctor, motivand ca noul ministru al Educatiei si Cercetarii, Sorin Cimpeanu, are nevoie de un inceput de mandat fara distragere a atentiei. Pe 18 decembrie, universitatea a fost de acord cu retragerea titlului, dar a enuntat motive legate de plagiat.

Ulterior, pe 29 decembrie, Guvernul a modificat urgent Legea Educatiei, astfel ca orice detinator al unui titlu stiintific poate cere Ministerului Educatiei sa-i revoce aceasta titulatura, iar institutia poate face acest lucru cu efecte imediate. Sorin Cimpeanu a declarat ca cei care doresc sa scape de titlul de doctor nu trebuie sa justifice in niciun fel solicitarea de revocare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis relatie Ponta, #Iohannis ordonanta plagiat Ponta , #Victor Ponta
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Poza UniuneaSatanistoLeninista
UniuneaSatanistoLeninista
rank 1
Cică nu v-am spus-o, dar v-o repet .