Iohannis, despre trimiterea in judecata a lui Ponta: Situatia este din ce in ce mai problematica

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 15:09
4919 citiri
Iohannis, despre trimiterea in judecata a lui Ponta: Situatia este din ce in ce mai problematica
Foto: site Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a comentat foarte scurt, joi, la Palatul Cotroceni, trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, folosind termenul "solutie" si fara sa mentioneze macar o data cuvantul "demisie".

Seful statului a vorbit pe aceasta tema la finalul sedintei CSAT in care s-a discutat in special despre probleme conexe crizei imigrantilor cu care se confrunta Europa.

"In timpul CSAT, pe media a aparut o stire pe care vreau sa o comentez foarte pe scurt - trimiterea in judecata a premierului. Situatia este din ce in ce mai problematica pentru primul ministru, este din ce in ce mai problematica pentru Guvern si pentru PSD, dar trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni.

Sper sa se analizeze cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii, sa vina cu solutii. Situatia e din ce in ce mai problematica pentru premier, Guvern, PSD. Imaginea Romaniei are foarte mult de suferit. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii sa vina. Parerea mea nu s-a schimbat, cea mai simpla solutie ar fi cea pe care am propus-o si in iunie", a declarat presedintele, fara sa pronunte de aceasta data cuvantul "demisie".

Ulterior, seful statului a postat un mesaj similar pe contul sau de Facebook, in care a precizat ca ii cere demisia: "Parerea mea nu s-a schimbat, cea mai simpla solutie are fi cea pe care am propus-o in iunie: demisia".

Iohannis, declaratii dupa sedinta CSAT si inmormantarea lui Vadim Tudor: Ce spune despre Ponta

DNA a anuntat, joi, ca premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru fals, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul Rovinari-Turceni, alaturi de mai multe persoane, printre care si senatorul PSD Dan Sova.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

In data de 5 iunie, dupa ce DNA a anuntat ca Victor Ponta este urmarit penal, presedintele Klaus Iohannis l-a chemat la Palatul Cotroceni si, la finalul unor discutii purtate tete-a-tete, a declarat public ca ii cere demisia, apreciind ca "este o situatie imposibila pentru Romania ca primul ministru sa fie invinuit de fapte penale".

Iohannis l-a chemat pe Ponta la Cotroceni si i-a cerut demisia (Video)

Conform Constitutiei, premierul Romaniei poate fi suspendat de presedinte daca este urmarit penal pentru fapte comise in timpul mandatului, dar faptele de care este acuzat Victor Ponta in dosarul in care este trimis in judecata au fost comise inainte ca acesta sa faca parte din Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Iohannis Ponta demisie judecata, #Iohannis cerere Ponta demisie , #Victor Ponta