Iohannis garanteza ca va fi dezbatere: Nu ma las, pana la urma il fac pe Ponta sa accepte

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 12:02
6050 citiri
Iohannis garanteza ca va fi dezbatere: Nu ma las, pana la urma il fac pe Ponta sa accepte
Foto: Arhiva Ziare.com

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a garantat marti ca va exista o dezbatere cu premierul Victor Ponta, pana la sfarsitul acestei saptamani, in conditiile in care echipele de campanie ale ACL si PSD nu au reusit sa ajunga la un acord pana in acest moment.

Candidatul dreptei a declarat, la Kiss FM, ca si-a dorit o dezbatere cu Victor Ponta inca de la inceputul campaniei electorale, ea fiind extrem de importanta, relateaza Mediafax.

"Voi folosi si ziua de azi si cea de maine pentru a incerca sa il conving pe Victor Ponta, pe cei care il consiliaza sau il imping din spate, sa existe o dezbatere", a precizat Klaus Iohannis.

"Nu ma las, pana la urma gasesc o solutie si il fac pe Victor Ponta sa accepte o dezbatere (...). Nu am inca o solutie, trebuie sa caut in continuare un dialog, nu exista un dialog. Eu voi avea grija sa existe o dezbatere", a continuat candidatul ACL.

Iohannis: Ponta nu vrea sa ne intalnim, dar eu vreau sa ma uit in ochii lui si sa-i spun...

Iohannis a insistat asupra faptului ca va exista o intalnire cu Ponta pana la sfarsitul acestei saptamani, chiar data nu stie inca in ce format.

"Eu pot sa va garantez ca va exista o dezbatere. Nu stiu in ce format, sper in acest format pe care l-am descris. In aceasta saptamana, va garantez ca va fi. Vineri ar fi ultima zi", a spus Iohannis.

Referitor la acuzatia ca ar fugi de o intalnire cu Ponta, dupa ce candidatul ACL a refuzat sa participe la patru dezbateri televizate agreate de staff-ul PSD, Iohannis a mentionat ca aceasta duelare politica trebuie sa aiba loc intr-un spatiu neutru, accesibil tuturor reprezentantilor presei.

Ponta: Il astept pe Iohannis la dezbateri. Sa vina si cu prompterul. Ce spune candidatul ACL

"Nu vrem sa facem un spectacol. Am spus, vreau altfel de politica, fara spectacol steril si cu solutii. Daca facem spectacol de dragul spectacolului si nu de dragul dezbaterii, pentru ca e totusi vorba despre Presedintia Romaniei, aceste lucruri ar trebui rezolvate si este pacat ca nu am gasit, pana acum, o cale", a mentionat liderul PNL.

In acest context, mai multe gaini vii si moarte au fost aruncate marti dimineata in curtea sediului ACL din Bucuresti, cu trimitere la refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la dezbaterile televizate la care a fost invitat de contracandidatul PSD, Victor Ponta. Gainile maronii-roscate au la gat etichete pe care scrie: "Mi-e frica de dezbatere".

Protest cu gaini vii si moarte la sediul ACL. Ce mesaje au la gat

Negocieri esuate

Echipele PSD si ACL s-au intalnit vinerea trecuta, la pranz, pentru negocieri pe tema dezbaterii dintre cei doi contracandidati. Purtatorul de cuvant al ACL a declarat ca nu s-a ajuns la niciun consens, intrucat staff-ul de campanie al lui Victor Ponta a avut o pozitie rigida in cadrul dezbaterilor si nu si-a dorit altceva in afara de dezbaterile de la cele patru televiziuni, in formatul agreat de social-democrati.

Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat

Alina Gorghiu a subliniat ca echipa PSD a refuzat sa discute atat despre eventuale dezbateri in cadre neutre, academice, cum ar fi fost cele organizate de Universitatea de Vest din Timisoara sau de Institutul pentru Politici Publice (IPP), cat si despre invitatiile primite de la alte televiziuni decat cele dorite de social-democrati.

Ironii ACL despre dezbatere: Mediul universitar se pare ca nu prieste PSD

In schimb, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe candidatul dreptei ca "fuge de dezbatere".

Ulterior, presedintele Traian Basescu a propus ca intalnirea dintre cei doi contracandidati sa aiba loc la Palatul Cotroceni, insa invitatia a fost refuzata de PSD, nu si de ACL.

Dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni: Firea raspunde pentru PSD - Un circ ieftin

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Klaus Iohannis dezbatere, #Klaus Iohannis dezbatere Ponta, #Klaus Iohannis garanteaza dezbatere , #Victor Ponta