Iohannis il ironizeaza pe Ponta pe tema premierului si avertizeaza romanii: Vor creste taxele!

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 18:18
11148 citiri
Iohannis il ironizeaza pe Ponta pe tema premierului si avertizeaza romanii: Vor creste taxele!

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a vorbit despre "ameteala" premierilor luati in calcul de Victor Ponta in cazul in care va ajunge presedintele Romaniei.

Iohannis a sustinut si ca, daca va ocupa fotoliul de la Cotroceni, Ponta in tandem cu viitorul sau premier vor creste taxele.

Klaus Iohannis a facut declaratii marti, intr-o conferinta de presa, in care insistat asupra faptului ca Victor Ponta nu face altceva decat sa minta si sa jigneasca.

"Daca e vreme buna, e Tariceanu, daca e vreme rea, e Georgescu, iar daca e vreme grea, e Maior. Nu stiu cine va fi si e o intreaga ameteala, e un tratament neserios fata de parteneri", a declarat Iohannis despre cele trei propuneri de prim-ministru ale candidatului PSD.

Iohannis si-a exprimat aceasta opinie dupa ce Victor Ponta a anuntat ca principala sa optiune pentru postul de premier, in cazul in care va fi ales presedinte, pe 16 noiembrie, este Calin Popescu Tariceanu, urmat de prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, daca situatia economica o impune, si de seful SRI, Geroge Maior, daca apar probleme de securitate.

Ponta: L-am propus ca premier pe Tariceanu - Vezi care sunt celelalte variante

"Cu Tariceanu m-am lamurit, probabil se inscrie in PSD, doar-doar il numeste (Ponta - n.red.) prim-ministru", a continuat Klaus Iohannis.

De asemenea, presedintele PNL a sustinut ca situatia economica se va inrautati in tara noastra, daca Ponta ajunge la Coroceni, dupa ce a prezentat mai multe studii internationale.

Taxe si impozite mai mari

"Saptamana trecuta am avertizat ca, in 2015, Guvernul va trece la cresterea taxelor si impozitelor pentru a acoperi cheltuielile. Azi aflam de la Comisia Europeana ce este foarte ingrijorata ca Romania nu are inca un draft de buget si avertizeaza ca deficitul Romaniei poate ajunge la 2,8% din PIB in 2015, in conditiile in care ne-am angajat la 1,6%.

CE avertizeaza Guvernul: Deficit dublu fata de cel aprobat. Ori creste taxele, ori reduce cheltuielile

Deci va trebui ori sa creasca taxele si impozitele, ori sa scada cheltuielile. In conditiile in care prim-ministrul promite zilnic noi pomeni electorale, nu am impresia ca vor taia cheltuielile, ci ni se intareste convingere ca vom avea cresteri de taxe si impozite sau taieri de salarii", a detaliat Iohannis.

Candidatul liberal a spus ca "domnul Ponta pare putin disperat in aparitiile publice si face tot felul de afirmatii false, minciuni se numesc, ca eu as vrea sa tai pensiile".

"Eu nu vreau sa tai pensiile, eu vreau sa am o economie puternica prin care sa creasca si pensiile", a clarificat acesta.

"El (Ponta - n.red.) jigneste si face aliante politice, acum am inteles ce inseamna pentru el marea unire - unirea PSD cu PRM, cu Vadim Tudor", a mai acuzat Klaus Iohannis.

Vadim Tudor, pact cu UNPR - il sustine pe Victor Ponta sa ajunga la Cotroceni

Liderul PNL a sustinut ca "e un lucru care trebuie sa ne dea de gandit daca alianta de la guvernare reface patrulaterul rosu".

Problemele din diaspora

Totodata, Iohannis a vorbit si despre problemele intampinate de alegatorii din diaspora la alegerile de duminica, aratand ca, la Munchen, el a fost votat de 69%, in timp ce Victor Ponta a obtinut un scor de doar 5%.

"Atunci am inteles mai bine de ce vrea Ponta sa suprime votul din diaspora, asa intelegem de ce s-au temut si de ce au creat conditii mizerabile, pentru ce au fost umilitii romanii care au parcurs sute de kilometri ca sa voteze. Organizarea nu a fost o greseala, ci o intentie, pentru a suprima votul din diaspora", a precizat liberalul.

Vot dezastruos in diaspora, se cere interventia lui Juncker: S-au primit indicatii de la Bucuresti

Klaus Iohannis a spus ca nu si-a propus sa negocieze voturile romanilor pentru turul al doilea cu partidele care au iesit din competitia prezidentiala.

"Treaba cu negocierea e simpla, eu nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa, nu se poate asa ceva, nu voi negocia cu candidatii care nu au intrat in turul doi pentru voturi, ei nu le au in buzunar (...). Ce, vreti sa ma apuc si eu de trocuri politice?", a intrebat retoric Iohannis.

Referitor la autonomia Tinutului Secuiesc, primarul Sibiului a spus ca nu este de acord cu regionalizarea pe criterii etnice, ci pe criterii administrative, care pot aduce modernizare si dezvoltare economica.

Totodata, Iohannis a comentat si faptul ca Victor Ponta a spus despre el ca este un "lucru": "Cred ca ar fi un lucru sa ma voteze romanii, un lucru bun".

Candidatul ACL a facut si referire la faptul ca formatiunile politice de dreapta din Romania, membre ale Partidului Popular European (PPE), ar trebui sa il sustina in competitia finala, conform intelegerii.

Presedintele PPE cere partidelor de centru-dreapta, inclusiv UDMR, sa-l sustina pe Iohannis (Video)

"Este o intelegere ferma, scrisa, intre partidele PPE, e o obligatie", a spus Iohannis, precizand ca este de parere ca inclusiv UDMR se va conforma. "Nu pot sa stiu ce vor discuta membrii UDMR cand se intalnesc, dar in final acesta va fi rezultatul", a subliniat el.

Aceasta situatie este una speciala, intrucat grupul maghiar face parte din PPE, dar are un protocol de colaborare cu partidele din coalitia de guvernare, PSD-UNPR-PC.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Klaus Iohannis Victor Ponta, #Klaus Iohannis Ponta alegeri, #Klaus Iohannis Ponta taxe, #Klaus Iohannis Ponta premier , #Victor Ponta