Iohannis, intrebat daca el nu ar fi dat pomeni electorale in locul lui Ponta: Ba da, dar sa va spun cum

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 21:10
15681 citiri
Iohannis, intrebat daca el nu ar fi dat pomeni electorale in locul lui Ponta: Ba da, dar sa va spun cum
Foto: B1 Tv

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale l-a atacat, duminica, pe contracandidatul sau pe tema pomenilor electorale facute in calitate de premier al Romaniei. El a recunoscut, insa, ca si el, in pozitia liderului PSD, ar fi fost tentat sa ia masuri electorale.

"La sfarsitul anului prim-ministrul a ramas ca fraierul cu banii in buzunar si se si duce la televizor sa se laude ca a ramas cu excedent bugetar. Asa ceva nu se va intampla in Romania pe care mi-o imaginez eu, e o Romanie in care fiecare om stie ce are de facut, fiecare institutie stie ce are de facut, isi face treaba, duce treaba la bun sfarsit si toata lumea stie ce se intampla.

Nu ca acum, cand avem un Guvern care promite pomeni electorale peste pomeni electorale - totul creste - ar fi exceptional de frumos, dar nu se poate. (...) Mi-e teama ca dupa ce se termina campania electorala se va termina si reducerea CAS-ului", a spus Iohannis, la B1 Tv.

Seful liberalilor a fost insa intrebat daca nu si el, in pozitia de putere a lui Victor Ponta, ar fi recurs la anumite masuri electorale.

"Ba da, ba da. As fi avut (tentatia sa iau masuri electorale, n.red.) si as fi facut acest lucru, dar in niciun caz asa. As fi facut bugetul pe 2015 in august, inainte de campanie, as fi negociat cu FMI bugetul in asa fel in cat sa fie ceva realist si atunci as fi venit in septembrie in Parlament cu bugetul si ne-am fi apucat de promisiuni electorale. Dar cu masura! Stiti ce inseamna ca n-are un draft de buget? Ca habar n-are ce face pe 2015!", a mai spus Iohannis.

"In jur vedem prea multa minciuna, hotie, coruptie si frica. Sa spunem STOP!"

Cat despre problemele politice ale Romaniei, Iohannis a prezentat viziunea sa despre Guvern, Parlament si a spus increzator ca primul pas spre schimbare va fi facut in urma votului dinn 16 noiembrie, cand el va fi ales presedinte.

"Daca ne uitam in jur, in societate, vedem prea multa coruptie, prea multa minciuna, prea multa hotie si incepem sa vedem prea multa frica. Aceste lucruri ne atrata ca societatea nu functioneaza bine si sa spunem 'STOP' si resetam jocul.

Asta inseamna schimbarea presedintelui, schimbarea guvernului, schimbarea persoanelor care au ajuns in functii inalte fara merite. Avem un Parlament mult prea mare, inca putin si avem un Parlament de dimensiunea Parlamentului European", a punctat candidatul ACL la prezidentiale.

Iohannis a detaliat cum vede el reforma Parlamentului si care este, in viziunea lui, cea mai buna varianta de vot.

"Este nevoie de alta lege de alegere a Parlamentului fiindca avem o aberatie, nici nu conteaza daca au fost liberalii sau pesedistii. Parca chiar unul dintre acei premieri propusi de vreme buna/vreme rea a intrat de pe locul 3 in Parlament.

Eu vad un Parlament mai mic, bicameral, o alegere sa se faca tinand cont si de partide dar si de personalitatile politicienilor. Votul mixt rezolva majoritatea problemelor pe care le avem acum cu Parlamentul si cu parlamentarii", a conchis Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Klaus Iohannis pomeni electorale, #Victor Ponta pomeni electorale , #Victor Ponta