Omagiu Eminescu de la Iohannis si Ponta (Video)

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 10:08
3844 citiri
Omagiu Eminescu de la Iohannis si Ponta (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta i-au adus un omagiu celui mai apreciat poet roman, joi, de Ziua Culturii Nationale si cu ocazia aniversarii a 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.

"Se implinesc 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Sa recitim macar un rand din opera lui!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Seful statului apare si intr-un filmulet, in care citeste o fraza dintr-un articol scris, in ziarul Timpul, de marele poet.

"In aprilie 1881, intr-un articol din ziarul Timpul, Eminescu scria: 'A fi bun roman nu e un merit, nu e o calitate ori un monopol special, ci o datorie pentru orice cetatean al acestui stat'.

Multumesc, Eminescu!", spune Iohannis in clipul postat pe reteaua de socializare.

Nici premierul Victor Ponta nu s-a lasat mai prejos si le-a multumit, la randul sau, "valorilor noastre culturale, care ne-au ajutat sa ne construim identitatea si sa tinem capul sus in lume".

"Astazi, de Ziua Culturii Nationale si cu ocazia aniversarii a 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, vreau sa ne amintim de misiunea care ne revine intr-o Romanie europeana - de a sustine si promova toate formele de expresie culturala ca fiind pasaportul nostru pentru viitor.

Sunt un ferm sustinator al tolerantei, libertatii de exprimare si al diversitatii culturale si, totodata, sunt foarte mandru de valorile noastre culturale. Eminescu, Brancusi, Enescu, Ionescu si toti marii intelectuali, artisti si creatori romani sunt adevaratii unificatori ai acestei tari, care ne-au ajutat sa ne construim identitatea si sa tinem capul sus in lume.

Astazi le multumim si sarbatorim Cultura Romana!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Anterior, presedintele Klaus Iohannis, care a participat miercuri la evenimentul "Muzeul National de Istorie a Romaniei - Un Nou Inceput", organizat cu prilejul Zilei Culturii Nationale, s-a aratat ingrijorat de starea muzeului, care nu ar rezista unui seism important.

Iohannis, ingrijorat de starea Muzeului de Istorie: E in pericol

D.T.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis Eminescu, #Ponta Eminescu, #Iohannis recita Eminescu , #Victor Ponta