Ponta se poate intoarce la Guvern: Iohannis a semnat decretul

Joi, 09 Iulie 2015, ora 09:33
3625 citiri
Ponta se poate intoarce la Guvern: Iohannis a semnat decretul
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind incetarea interimatului in exercitarea functiei de prim-ministru a lui Gabriel Oprea.

"La data publicarii prezentului decret in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului Gabriel Oprea in exercitarea functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei.

La aceeasi data, domnul Victor-Viorel Ponta isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de prim-ministru al Guvernului Romaniei", informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Pana la acest moment nu se stie daca premierul i-a prezentat presedintelui documente medicale care sa ateste ca este in depline capacitati de exercitare a mandatului si nici daca i s-ar fi cerut astfel de documente.

Victor Ponta a revenit in tara miercuri, pe neasteptate, la fel cum a si plecat in data de 12 iunie. El a fost surprins de jurnalisti intrand la Palatul Victoria, sprijinindu-se in carje.

Victor Ponta s-a intors in tara: S-a dus la Guvern in carje

La scurt timp, seful Executivului l-a instiintat oficial pe presedintele Klaus Iohannis ca doreste sa isi reia atributiile incepand de joi, 9 iulie, data la care inceteaza interimatul vicepremierului Gabriel Oprea.

Ponta i-a scris lui Iohannis ca vrea sa se intoarca in fruntea Guvernului

Tot miercuri, Victor Ponta a postat pe Facebook o fotografie care il arata cu barba, in pantaloni scurti, inconjurat de medicii de la clinica privata din Turcia unde s-a operat la genunchi, aceasta fiind prima fotografie dupa 26 de zile de absenta din tara.

Ponta, primul mesaj dupa revenirea in tara. Poza pe Facebook in pantaloni scurti (Foto)

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, si Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei si coleg de partid, s-au aratat surprinsi de vestea intoarcerii premierului.

Dragnea: Nu am stiut ca vine Ponta in tara, am vazut si eu la televizor. Ii spun, cu drag, bun venit

Ministrul Justitiei se bucura ca Ponta s-a intors. Ce spune despre audierea lui la DNA

Ministrul Justitiei a dat asigurari ca Victor Ponta se va prezenta, asa cum a promis, la DNA pentru audieri in dosarul Turceni-Rovinari, in care a fost pus sub urmarire penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta decret semnat Iohannis, #Iohannis decret Ponta premier , #Victor Ponta