Secretul complicitatii Iohannis - Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 22 Mai 2015, ora 07:50
9794 citiri
Secretul complicitatii Iohannis - Ponta (Opinii)
Foto: Administratia Prezidentiala

Rar mi-a fost dat sa vad un spectacol mai dizgratios si mai dezlantuit in cinismul pur decat cazul celor care s-au trezit sa diabolizeze dublarea alocatiilor copiilor.

Din diverse motive si ratiuni variate, s-au gasit o multime de luminati, deontologi ai pietei libere si tot felul de alti grijulii ai natiunii care sa identifice raul si sa dezvaluie ei adevarul suprem care sta ascuns in spatele unei masuri care, dupa mintea lor, nu ar fi trebuit sa fie luata cu ani in urma, ci ar fi fost mai bine daca era luata in sens invers.

Si dai si combate, si lupta si dai la baionata pentru viitorul tarisoarei - un cor de bocitoare la capataiul bugetului national s-a ridicat sa apere siguranta nationala pusa in pericol de populismul desantat al echipei PSD - PNL.

Potrivit scepticilor de serviciu ai patriei, masura cresterii alocatiilor pentru toti copiii ar arunca iar tara intr-o spirala a datoriilor, a populismului desantat si ar inaugura o campanie care va dura pana la alegerile de anul viitor.

Dincolo de manifestarile si interpretarile extremiste, precum cea a lui Moise Guran care vorbeste de cat la suta din marirea alocatiilor va sustine si incuraja alcoolismul national, atacurile de panica ale multora in legatura cu dublarea alocatiilor pentru copii cred ca reprezinta un barometru al ruperii contactului cu orice forma de bun simt a realitatii.

Cand in Romania marea problema ramane saracia extrema, iar rezolvarea ei ar trebui sa devina prioritatea oricarui guvern si partid politic ajuns la putere, cei prea plini de bani sau cu sponsorizari de la bugetul statului s-au trezit sa traga semnale de alarma pentru viitorul tarii.

In opinia mea, adevarul si mai simplu e ca masura cresterii alocatiilor nu a fost dorita de fapt nici de PSD, nici de PNL, ea fiind totusi trecuta la vot in Parlament, gratie uriasului impact negativ pe care l-ar fi avut asupra celor care ar fi indraznit sa nu voteze pro.

Dar intamplarea care da greutate si sens relatiei speciale dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis este modul in care presedintele si premierul au pus batista pe razboiul de bun simt pe care il purtau, macar de ochii lumii si ai presei, in jurul proiectului noului Cod Silvic.

Dupa declaratia lui Iohannis ca practic il iarta pe Ponta pentru afirmatiile grave pe care le-a facut la adresa sa, ceva s-a modificat substantial in raportul dintre cei doi.

De unde presedintele il ameninta pe "tanarul premier" cu tribunalul si judecata pentru vorbele fara chibzuiala pe care i le-a aruncat - acuzatii de trafic de influenta - am vazut joi un presedinte care cred ca vrea sa para ceas nemtesc, dar care functioneaza ca un drum carpit de Dorel si care se prabuseste la prima sarcina mai grea.

E si mai greu de explicat unde a vazut Klaus Iohannis semne de acceptare a greselii din partea lui Victor Ponta, cand premierul tocmai ce reusise sa treaca prin Parlament cu o zi in urma noul Cod Silvic exact in forma dorita de Guvern, respingandu-i toate cererile de reexaminare trimise de presedinte.

Complicitatea dintre cei doi incepe sa fie aproape la fel de dizgratioasa ca blatul pe care Iohannis il invoca in cartea sa nou aparuta dintre Traian Basescu si Victor Ponta.

Mai urata decat complicitatea care se intrevede tot mai clar intre Iohannis si Ponta nu este, poate, decat diabolizarea constienta a categoriilor sociale sarmane, pe care vad cum o fac ultimii cinici ai imperiului economiei pietei libere. Iar intelegerea dintre cei doi este o prelungire a unei situatii care le convine tot mai mult celor de la varf si tot mai putin celor mai multi si mai saraci de la baza.

Poate de aceea si discursul impotriva saracilor s-a radicalizat atat de mult, astfel incat problemele care ar trebui sa provoace revolta - cum ar fi defrisarile, scumpirile, privatizarile, liberalizarile preturilor la energie si gaze, salariile mici si tot mai rare - sa ramana in plan secund, in umbra unor subiecte mult mai usor de manevrat si controlat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis Ponta complicitate, #Iohannis Ponta blat, #Iohannis judecata Ponta Codul Silvic , #Victor Ponta