Singura sansa a lui Iohannis impotriva lui Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 07:14
19939 citiri
Singura sansa a lui Iohannis impotriva lui Ponta (Opinii)
Foto: Fotomontaj Ziare.com

Aparatul de propaganda si emulatie politica in favoarea lui Victor Ponta s-a extins atat de mult in ultimele zile, incat gasesti cu greu un ziar, un site sau o voce la vreo televiziune de stiri care sa nu recite poezia cu alegerile din turul doi care sunt ca si castigate de candidatul PSD.

Inteleg motivele care ii fac pe tot mai multi sa creada ca Iohannis nu mai are nicio sansa si Victor Ponta e aproape invingator. Diferenta mare din primul tur dintre cei doi, lipsa instinctului si nervului politic de care candidatul ACL sufera cronic si mobilizarea generala mai buna din tabara lui Victor Ponta sunt argumente reale si valide pe care sustinatorii candidatului PSD le folosesc cu maxima eficienta in campanie.

Ici si colo mai exista cate un ultim rebel care continua sa creada in sansa lui Klaus Iohannis, probabil cu mai mult patos si determinare decat e in stare Iohannis insusi. Or asta spune totul, intr-adevar, despre sansele reale ale lui Iohannis de a reveni in fata lui Ponta.

Marea tema a votului din diaspora si rostogolirea ei in protestele care sambata au cuprins cateva din marele orase ale tarii, culminand cu Clujul unde peste 10.000 de oameni au iesit in strada impotriva modului in care Guvernul Ponta a organizat votul pentru romanii din strainatate, nu cred ca sunt suficiente pentru a-i asigura lui Klaus Iohannis procentele necesare unei victorii.

Oricat de mult s-ar extinde aceste proteste, ele nu au forta sa schimbe trendul votului din tara. Cu atat mai mult cu cat principalele posturi TV de stiri - Antena 3, RTV si partial B1 TV - s-au facut ca ploua cand centrul Clujului era luat cu asalt de protestari.

Ar trebui ca protestele sa scoata zilnic zeci de mii de oameni in strada, in toate marile orase ale tarii, pentru ca mesajul lor sa nu mai poata fi ignorat de media si apoi de consumatorii de informatii.

Singura sansa reala pe care Klaus Iohannis o are impotriva lui Victor Ponta este confruntarea televizata care pare, deocamdata cel putin, sa nu aiba loc vreodata.

Dar tocmai pentru ca acest lucru il stie prea bine si Victor Ponta, el nu are niciun interes ca dezbaterea cu Iohannis sa aiba loc. In consecinta, tot jocul pe care candidatul PSD si staff-ul sau de campanie il face in legatura cu negocierile pentru marea confruntare televizata nu este nimic altceva decat o cacealma cinic livrata consumatorilor de media.

Asta nu scuza insa cu nimic precipitarea si balbaiala de care a dat dovada pana acum Klaus Iohannis. Ar fi trebuit sa stie sau sa i se spuna ca singura sansa pentru a inchide gura uriasei propagande din jurul lui Victor Ponta ar fi fost sa se duca direct in gura lupului, direct in platoul televiziunii care a adoptat discursul cel mai critic la adresa sa si acolo sa incerce sa demonteze bucata cu bucata manipularile si minciunile care-i sunt turnate ora de ora in cap.

Daca avea nevoie de material didactic - Mihai Razvan Ungureanu si Crin Antonescu au demonstrat ca, daca vrei, poti sa faci KO moderatorii Antenei 3 prin simpla prezenta in platou.

Neavand oricum ce sa piarda dupa rezultatele din primul tur, Klaus Iohannis ar fi trebuit sa pluseze in fata ofertei lui Victor Ponta cu un simplu DA, accept toate confruntarile plus alte cateva bonus.

Ratand momentul si calculandu-si prea mult pasii, primarul Sibiului risca sa nu isi mai prinda deloc contracandidatul fata in fata intr-o dezbatere televizata.

In lipsa unei astfel de intalniri, indiferent de motivele reale, singurul care va parea ca a incercat sa le evite va fi cel asupra caruia planeaza oricum toate suspiciunile. Altfel, daca el nu va demonstra ca este mai bun decat Victor Ponta, eforturile celor din jurul sau nici nu conteaza. Inclusiv ale celor care au iesit sau vor mai iesi in strada pentru a protesta fata de abuzurile Guvernului Ponta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#opinii alegeri prezidentiale 2014, #proteste alegeri prezidentiale, #dezbatere prezidentiale Ponta Iohannis , #Victor Ponta