Ladislau Boloni le raspunde contestatarilor: Altii au zis ca le e rusine ca sunt romani

Luni, 14 Ianuarie 2019, ora 11:00
5986 citiri
Ladislau Boloni le raspunde contestatarilor: Altii au zis ca le e rusine ca sunt romani
Foto: RAVC

Ladislau Boloni le-a raspuns celor care l-au acuzat, dupa plecarea de la echipa nationala, ca nu este patriot si ca pune banii pe primul loc, aducandu-i aminte ca este de etnie maghiara.

Fostul mare mijlocas sustine ca respecta faptul ca este cetatean roman si nu intelege criticile.

"Se vorbeste de Ungaria, ironic, agresiv, se incearca a mi se da bobarnace, dar eu in Ungaria am trait cel mai putin. Am trait mai mult in Portugalia, in Belgia. Nu ma recomand nici, nici. Sa fie clar, nu ma jeneaza absolut deloc ca sunt Ladislau Iosif Boloni, am pasaportul romanesc, nu mi-am schimbat numele, nu ma bat in piept, dar punctele pe litera 'o' trebuie puse! Este o tema delicata si nu pentru mine. Sa fii maghiar in Romania nu este o rusine. E o realitate istorica ce in diferite decenii, sa nu spun secole, a evoluat in diferite sensuri. Despre care voi aveti o parere, iar eu am o parere. Pacat e ca au plecat sasii din Ardeal, care erau o bogatie. Sau evreii, care erau o alta bogatie. Lasati-ma!

Lasati-ma sa fiu un bun cetatean roman de nationalitate maghiara! Nu aveam nicio problema in timpul comunismului, acum este o problema, care este problema? Am avut parintii maghiari, m-au educat sa cinstesc natiunea, dar si sa respect tara unde traiesc. Cred ca prin ceea ce am facut, de fapt nu cred, stiu sigur ca am facut cinste pentru Romania cat de cat! Am aparat interesele Romaniei prin metodele mele cele mai corecte posibile", a spus Boloni pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Apoi, Boloni a amintit ca nu a spus niciodata ca se simte rusinat ca e roman, cum au facut alte personalitati ale tarii.

"Auzi, ia fii atent! Nu eu am declaratii a la 'Imi pare rau ca m-am nascut in Romania!'. Stiu cine a spus si inca mai am citate din astea. Eu le-am pastrat pentru mine ca sa le scot la o adica, le am, le-am notat. 'Ce sa mai caut eu in Romania?!' era altul.

Stiti voi, persoane importante, respectate pana nu stiu unde. 'Mi-e rusine ca sunt roman!', au mai zis. Nu eu! Altii. Eu mi-am facut datoria ca Boloni cetatean roman de nationalitate maghiara. Poate ca eu vorbesc mai rau limba romana, de aceea nu plac", a adaugat Boloni.

C.S.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ladislau Boloni mesaj romani , #stiri Ladislau Boloni