Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR: Borbely este victima unei campanii de denigrare cu substrat politic

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 15:44
2319 citiri
UDMR: Borbely este victima unei campanii de denigrare cu substrat politic
Foto: gov.ro

Consiliul Permanent al UDMR are incredere deplina in nevinovatia lui Laszlo Borbely, iar procedura penala declansata impotriva sa "face parte dintr-o campanie de denigrare cu substrat politic".

Intr-un comunicat remis miercuri presei, conducerea UDMR isi exprima convingerea ca scopul acestei campanii este "indepartarea de pe scena politica a unuia dintre liderii Uniunii, unul dintre cei mai eficienti ministri ai Guvernului Romaniei".

"Consiliul Permanent al Uniunii isi exprima, astfel, protestul fata de faptul ca persoana anchetata nu a fost informata pe cale oficiala despre demersul justitiei, ci din surse mass-media, aceasta reprezentand o incalcare grava a drepturilor fundamentale ale omului si a protejarii prezumtiei de nevinovatie", se mai arata in comunicatul citat.

Conducrea UDMR apreciaza ca Laszlo Borbely a fost un ministru "de exceptie" si subliniaza faptul ca Uniunea se bazeaza in continuare pe activitatea sa, "increderea fata de persoana domniei sale fiind in continuare de neclintit".

"Prin demisia sa, Borbely Laszlo a demonstrat tuturor ca este un om cu un caracter deosebit de puternic, care nu tine cu orice pret la functia sa, nedorind in niciun fel obstructionarea actvitatii justitiei. Avem incredere ca acest caz va fi elucidat in cel mai scurt timp, demonstrandu-se totodata ca acuzatiile aduse sunt totalmente nefondate si false", se arata comunicatul citat.

In opinia coducerii UDMR este important ca institutiile abilitate sa finalizeze cat mai rapid dosarele politicienilor, pentru a le afecta cat mai putin imaginea publica.

"Cazul fostului ministru al Informatiei, Nagy Zsolt, demonstreaza de asemenea faptul ca prelungirea timp de cativa ani a finalitatii situatiilor de acest gen, au drept consecinta distrugerea de cariere politice si vieti omenesti", se mai arata in incheierea comunicatului UDMR.

Laszlo Borbely a demisionat saptamana trecuta de la conducerea Ministerului Mediului ca urmare a deciziei procurorilor anticoruptie de incepere a urmaririi penale sub acuzatia de fals in declaratii si trafic de influenta. Dupa un scurt interimat detinut de premierul Ungureanu, sefia ministerului a fost preluata, miercuri, de deputatul UDMR Attila Korodi.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#UDMR campanie denigrare politica Borbely, #Borbely demisie DNA denigrare , #demisie