Blaga: PDL va vota pentru cercetarea lui Borbely

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 15:56
1348 citiri
Blaga: PDL va vota pentru cercetarea lui Borbely
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, spune ca problemele cu justitia ale lui Laszlo Borbely nu au legatura cu coalitia si anunta ca PDL nu va obstructiona justitia si va vota pentru inceperea urmaririi penale.

"PDL va face ce a facut intotdeauna, noi nu am obstructionat niciodata justitia in a-si face treaba. Chiar daca au fost colegi de-ai nostri din partid in discutie, ati vazut, operativ, grupul parlamentar aflat in situatia de a vota, a votat foarte repede", a afirmat el.

Blaga a evitat sa comenteze prea mult subiectul dosarului ministrului Mediului. "Pana la urma, este un inceput de demers. Dl Borbely va trebui sa isi dovedeasca nevinovatia", a declarat presedintele Senatului.

Vasile Blaga spune ca problema udemeristului nu are de ce sa afecteze coalitia. "Este o relatie, o problema a dlui Borbely in legatura cu justitia. Nu vad de ce ar trebui sa fie pe ordinea de zi a Coalitiei", a adaugat el.

Potrivit prevederilor constitutionale pentru ca un ministru care este si parlamentar sa poata fi urmarit penal este nevoie de un aviz in acest sens de la Camera din care face parte.

Daca pe numele unui parlamentar se poate incepe urmarirea penala fara un aviz al Camerei din care face parte, pentru un ministru in functie este nevoie de o procedura specifica. Astfel, Constitutia, la art. 109, spune ca numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor.

Ministrul Borbely, acuzat de trafic de influenta - DNA cere aviz de urmarire penala

In urma unor decizii ale CCR s-a stabilit ca pentru ministri care nu sunt si parlamentari cerere de incepere a urmaririi penale trebuie aprobata de presedintele Romaniei, iar pentru ministrii care sunt deputati, cererea merge la Camera, iar pentru ministrii senatori solicitarea trebuie aprobata de Senat.

Directia Nationala Anticoruptie a sesizat procurorul general pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmarii penale fata de Borbely Laszlo, deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Mediului si Padurilor.

Potrivit DNA, Borbely urmeaza sa fie anchetat pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Borbely imunitate DNA, #Blaga PDL Borbely, #Borbely trafic influenta, #Borbely flas declaratie avere , #DNA