Boc: Am avut o discutie cu domnul Borbely, ramane membru al Guvernului (Video)

Joi, 14 Iulie 2011, ora 12:13
2162 citiri
Boc: Am avut o discutie cu domnul Borbely, ramane membru al Guvernului (Video)
Foto:Antena 3

Premierul Emil Boc a declarat joi ca a avut o discutie miercuri cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, despre implicarea acestuia intr-un dosar aflat in instrumentarea DNA, dar ca nu vrea sa comenteze si ca acesta ramane membru al Guvernului.

"Impotriva ministrului nu a inceput nicio ancheta oficiala, in consecinta ramane un membru cu drepturi depline al Guvernului, in acest moment neavand nicio informare sau solicitare de incepere a unui demers judiciar impotriva sa", a mentionat premierul, a spus Boc.

Intalnirea dintre cei doi a avut loc miercuri seara, imediat dupa revenirea in tara a ministrului Mediului, care fusese la o reuniune europeana pe mediu, desfasurata in Polonia intre 10 si 12 iulie.

Borbely, de la aeroport, direct la Guvern.

Borbely a ajuns la Guvern in jurul orei 16:00, direct de la aeroport. Borbely s-a intalnit la Guvern cu vicepremierul Marko Bela, la discutie fiind prezent si liderul UDMR Kelemen Hunor. In jurul orei 16:50, Emil Boc a plecat de la Palatul Victoria, iar la jumatate de ora distanta a iesit si Laszlo Borbely din sediul Guvernului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, banuit de trafic de influenta - DNA

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, e banuit de trafic de influenta, intr-un dosar aflat la Directia Nationala Anticoruptie.

In dosarul de la DNA Oradea apare numele unui om de afaceri maramuresean, Ioan Ciocan, a carui firma i-a amenajat un apartament ministrului, dar i-ar fi solicitat, prin intermediul consilierului personal al acestuia, sa intervina la Apele Romane, pentru ca aceasta firma sa obtina mai multe contracte.

Amenajarea a fost facuta pe cheltuiala firmei respective, iar aceasta, din 2007 incoace, a obtinut 48 de contracte cu statul. Ioan Ciocan si consilierul ministrului Laszlo Borbely sunt acum pusi sub acuzare.

Ioan Ciocan este ginerele deputatului PSD de Maramures, Gheorghe Ciocan.

"In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate (n.r. - SC Lescaci Com SRL), prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale.

Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala 'Apele Romane', institutie aflata in coordonarea acestui minister, cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie", informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Boc discutie Borbely, #Boc Borbely DNA , #DNA