Borbely, in vizorul ANI - surse

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 12:06
1759 citiri
Borbely, in vizorul ANI - surse
Foto: Arhiva

Dupa ce a fost implicat intr-o ancheta a DNA, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-ar afla si in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) pentru bunuri nedeclarate.

Inspectorii de integritate il cerceteaza pe Borbely inca din 2010, avand informatii ca ministrul ar detine o vila si mai multe conturi nedeclarate, in Ungaria, scrie Agerpres. Casa ar fi construita de un om de afaceri, arata Realitatea TV.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, ministrul are, din 2000, o singura casa de locuit, de 140 de metri patrati, in Targu Mures. Borbely mai are un teren intravilan de 450 metri patrati. El conduce un Lexus GS300 din 2009. Demnitarul mai detine conturi si depozite la Piraeus Bank si OTP Bank, in lei si euro, iar in 2010 a obtinut venituri salariale de 56.408 lei. Conform declaratiei, in 2009 a vandut o casa mostenita de la parinti, pentru care a primit 25.500 de euro, si un autoturism Volkswagen, cu 35.000 de lei.

Sotia lui Borbely, audiata la DNA

Noi perchezitii in cazul Borbely - vezi ce surpriza au gasit procurorii

DNA are convorbiri care-l incrimineaza pe Borbely - surse

Borbely: Acuzatiile DNA sunt nefondate, nu am nicio implicare in acest caz

Borbely este si in atentia DNA, fiind implicat intr-un dosar de trafic de influenta, nefiind insa invinuit pana acum de procurori. Potrivit DNA, in schimbul unor lucrari in valoare de 20.000 de euro la un apartament al unei rude de-ale ministrului, firma Lescaci Com SRL, detinuta de Ion Ciocan, ar fi primit in ultimii patru ani mai multe contracte publice de la "Apele Romane".

Ion Ciocan, cercetat de procurorii anticoruptie, ar fi intervenit pe langa ministru ca banii pe aceste contracte sa-i fie platiti in regim de urgenta. Apartamentul in care s-ar fi efectuat lucrarile a fost perchezitionat miercuri de procurori, iar joi, sotia ministrului a fost audiata.

Ministrul Borbely s-a declarat nevinovat in acest caz si a spus ca "justitia nu se face la televizor". Atat colegii din UDMR, cat si reprezentantii Opozitiei i-au luat apararea lui Borbely. "Il sustinem neconditionat pe ministrul Laszlo Borbely", a spus, joi, liderul UDMR Kelemen Hunor. Unii dintre udemeristi au sugerat chiar ca ar fi vorba de un dosar politic, dupa ce UDMR a refuzat sa sustina mai multe proiecte ale PDL, precum reorganizarea teritoriala sau votul prin corespondenta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Borbely avere ANI, #Brobely ancheta DNA, #Borbely trafic influenta , #DNA