Noi perchezitii in cazul Borbely - vezi ce surpriza au gasit procurorii

Joi, 14 Iulie 2011, ora 13:47
8755 citiri
Noi perchezitii in cazul Borbely - vezi ce surpriza au gasit procurorii
Foto: tramclub.ro

Procurorii DNA au facut joi dimineata doua noi perchezitii in cazul in care ministrul Mediului, Laszlo Borbely, e banuit de trafic de influenta, verificand doua apartamente apartinand afaceristului Ioan Ciocan, cel acuzat de cumparare de influenta.

Perchezitiile au avut loc intr-un bloc situat pe Calea 13 septembrie din Capitala, iar procurorii au avut surpriza sa-l descopere intr-unul din ele pe Mihai Urzica, consilierul directorului de la Apele Romane, institutia care i-a acordat contractele lui Ciocan, informeaza Antena 3.

Vezi AICI toate detaliile despre cazul in care ministrul Laszlo Borbely este cercetat pentru fapte de coruptie.

Urzica locuia acolo fara forme legale si a fost audiat ca martor. Procurorii nu au gasit pe nimeni in cel de-al doilea apartament.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, banuit de trafic de influenta - DNA

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, e banuit de trafic de influenta, intr-un dosar aflat la Directia Nationala Anticoruptie.

In dosarul de la DNA Oradea apare numele unui om de afaceri maramuresean, Ioan Ciocan, a carui firma i-a amenajat un apartament ministrului, dar i-ar fi solicitat, prin intermediul consilierului personal al acestuia, sa intervina la Apele Romane, pentru ca aceasta firma sa obtina mai multe contracte, arata Realitatea Tv.

Amenajarea a fost facuta pe cheltuiala firmei respective, iar aceasta, din 2007 incoace, a obtinut 48 de contracte cu statul. Ioan Ciocan si consilierul ministrului Laszlo Borbely sunt acum pusi sub acuzare.

Ioan Ciocan este ginerele deputatului PSD de Maramures, Gheorghe Ciocan.

"In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate (n.r. - SC Lescaci Com SRL), prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale.

Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala 'Apele Romane', institutie aflata in coordonarea acestui minister, cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie", informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#perchezitii DNA caz Borbely, #perchezitii consilier Apele Romane , #DNA