Borbely, despre schimbarile pe care le-a facut Ungureanu la sefia Guvernului

Luni, 12 Martie 2012, ora 09:00
2304 citiri
Borbely, despre schimbarile pe care le-a facut Ungureanu la sefia Guvernului
Foto: Arhiva

Ministrul Medilui Laszlo Borbely vorbeste despre schimbarile din Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu, precizand ca actualul premier este mult mai strict in ceea ce priveste sedintele de guvern si ordinea de zi.

"Simt ca fiecare dintre tinerii ministri vrea sa dovedeasca ca poate face fata. Primul ministru este foarte strict in ceea ce priveste sedintele de guvern, ordinea de zi. Nu avem ordine de zi suplimentara, ceea ce este o noutate postdecembrista", a declarat Borbely intr-un interviu pentru Adevarul.

Ministrul a subliniat, de asemenea, ca noutatea este ca sedintele sunt acum mult mai scurte.

"Nu a existat guvern sa nu fie ordine de zi suplimentara. Ei bine, acum avem sedinte de guvern mai scurte, cam de o ora, o ora si jumatate, ceea ce iarasi e o noutate. Imi aduc aminte cand stateam la guvern, cu domnul Ciorbea, de dimineata pana seara... (...)

Dar eu cred ca actualul guvern trebuie, in primul rand, sa asigure stabilitatea si pregatirea alegerilor. Cel mai important e sa nu pierdem avantajul pe care il avem acum fata de alte state din aceasta zona - o anumita stabilitate macroeconomica", a declarat Borbely.

UMF Tg. Mures e un simbol

In alta ordine de idei, udemeristul a vorbit si despre situatia Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.

"E un fel de simbol pentru noi. Cand apartii unei minoritati nationale esti mai sensibil. Ceea ce se infiinteaza e o linie, care inseamna o conducere proprie. Pentru ca nu poti sa te gospodaresti - si au demonstrat-o anii anteriori -, nu poti sa angajezi profesori, daca nu ai o administrare...", a explicat LAszlo Borbely.

Cat despre problema gestionarii banilor, Borbely spune ca UMF este "o universitate si nu doua universitati, administreaza banii impreuna, dar e o mica siguranta pentru cei care invata in limba maghiara".

"Au structurile lor de profesori si de conducere. Ei bine, conducerea universitatii - ne-a surprins si pe noi! -, timp de multe luni de zile, n-a dorit sa faca nimic pentru infiintarea acestei linii maghiare. Am ajuns in situatia in care am spus: "Fratilor, pai nu se poate!" Acum e o atmosfera creata artificial in Targu-Mures, cu unele manifestari ale studentilor romani, care parca n-ar sti ca nu se schimba nimic in ceea ce priveste relatia cu ei", a completat ministrul Mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Borbely Ungureanu premier, #sedinte guvern Ungureanu, #UMF LAszo Borbely , #ministrul Mediului