Borbely vrea sa exporte ursi, care par sa fi cerut "azil politic" in Romania

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:27
3222 citiri
Borbely vrea sa exporte ursi, care par sa fi cerut "azil politic" in Romania
Foto: montan.tv

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, considera ca Romania ar trebui sa exporte mai multi ursi pentru a putea reduce numarul exemplarelor si a limita astfel pagubele pe care le provoaca aceste animale, care s-au inmultit peste masura in ultimii ani in tara noastra.

Prezent vineri la Sfantu Gheorghe, ministrul Borbely Laszlo a declarat ca in Romania exista la ora actuala circa 7.000 de exemplare de ursi.

"Ursul a ajuns un animal local. Mergi, dai mana cu el si mergi mai departe. (...) Avem peste 7.000 de ursi. Cred ca jumatate din ursii din Europa sunt in Romania", a declarat ministrul Mediului, adaugand ca aceste animale par sa fi cerut "azil politic" in tara noastra, unde se simt foarte bine.

Borbely Laszlo a admis ca ursii au devenit o problema in conditiile in care s-au inmultit foarte mult si nu pot fi vanati decat intr-un numar limitat, deoarece sunt ocrotiti de lege.

Avandu-se in vedere ca tratatul semnat de tara noastra cu Uniunea Europeana in privinta protejarii acestor animale nu poate fi modificat, cea mai buna solutie ar fi trimiterea in strainatate a catorva exemplare, a spus ministrul Mediului.

"Eu sunt un prieten al animalelor si nu sunt pentru a veni si a-i impusca, dar ce e acum e deja periculos. Am incercat sa exportam ursii in tari precum Germania si chiar m-am mirat ca nu sunt interesati. Ar trebui sa incercam sa exportam mai mult", a conchis Borbely Laszlo.

Potrivit ministrului, anual in Romania pot fi vanati intre 250 si 300 de ursi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Laszlo Borbely export ursi, #Romania export ursi , #ministrul Mediului
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
pai numai ursii au mai ramas "neexportati" , in rest totul e "dincolo"
A
anonymus
rank 1