Laslzo Borbely: Schimbarile climatice ne vor afecta viata de zi cu zi

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 21:34
1183 citiri
Laslzo Borbely: Schimbarile climatice ne vor afecta viata de zi cu zi

Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, a declarat, joi, la o conferinta ONU de la Durban, ca subiectul schimbarilor climatice ne va afecta viata de zi cu zi.

"Trebuie sa intelegem cu totii ca schimbarile climatice sunt un subiect cu un impact nu doar de mediu, ci si economic, social si care ne va afecta viata noastra de zi cu zi. (...) Protocolul de la Kyoto si-a dovedit eficienta si datorita puternicului angajament de respectare a acestuia, astfel ca astazi toata lumea e constienta cat de puternic influenteaza integritatea mediului inconjurator, soarta planetei noastre", a declarat ministrul Mediului si Padurilor.

Borbely a precizat ca Romania, alaturi de celelalte state membre ale Uniunii Europene, este mai dedicata ca niciodata, in stabilirea celei de-a doua perioade de angajament si indiferent de actuala criza economica, tara noastra va sprijini eforturile Uniunii Europene in sustinerea tarilor aflate in curs de dezvoltare.

"Trebuie sa intelegem pe deplin ca nu exista solutii miraculoase, ci doar un efort comun si un lucru de echipa si sunt de parere ca trebuie sa existe responsabilitati diferentiate, dar care urmaresc acelasi interes", a mai spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul a subliniat necesitatea implementarii protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiilor de carbon si a avertizat ca este nevoie de identificarea problemelor care pun in pericol aplicarea acestuia.

Nimanui nu ii place austeritatea, trebuie sa fim creativi

Ministrul Mediului a adaugat ca prioritatea numarul unu ramane un acord global care sa implice toate economiile, in ciuda situatiei de austeritate. Acesta a adaugat ca la conferinta trebuie sa se decida o tinta de reducere a emisiilor pentru anul 2050.

"Nimanui nu ii place austeritatea, dar trebuie sa fim creativi pentru a trasa parteneriate puternice atat in sectorul privat, cat si in cel public pentru obiective comune", a subliniat Laszlo Borbely.

Ministrul a afirmat ca Romania si Uniunea Europeana sunt de parere ca este nevoie de solutii si ca este nevoie de un acord legal obligatoriu la nivel global.

"Trebuie sa fim atenti ca acest cadru al schimbarilor climatice sa nu devina ca un raft fara produse, iar pentru aceasta, in cele cateva zile de aici, trebuie sa oferim dovezi ca acest raft va fi tot mai bogat. Am speranta ca vom reusi", a conchis Borbely.

Ministrul Laszlo Borbely a fost ales in comisia de negociere la cea de a 17-a Conferinta a partilor la Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice (UNFCCC), care are loc la Durban, Africa de Sud.

Au fost prezenti 20 de sefi de state si prim-ministri, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-Moon precum si reprezentanti la nivel inalt a aproximativ 190 de tari de pe mapamond.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Laszlo Borbely, #Borbely schimbari climatice, #Borbely schimbari viata , #ministrul Mediului