Tiriac, verificat daca a repopulat fondul de la Balc dupa vanatoare

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 16:09
2170 citiri
Tiriac, verificat daca a repopulat fondul de la Balc dupa vanatoare
Foto: Arhiva

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Targu Mures, ca a cerut o analiza a domeniului de la Balc, judetul Bihor, pentru a vedea daca fondul este repopulat dupa partidele de vanatoare.

"E in analiza. Le-am cerut colegilor sa vada. Sunt probleme care tin de moralitate si sunt probleme care tin de legalitate. In momentul de fata, legal, daca vine cineva, administreaza un fond de vanat si poate sa demonstreze ca intretine acel fond de vanat - de exemplu, la Balc, ca am cerut si date, este vanat, dar e extraordinar de mare numarul, mai ales de mistreti care se vaneaza, de doua ori, de nu stiu cate ori, aici e problema. Una e fondul de vanat, sa-l pastrezi si alta e cea care intra in zona aceasta morala", a spus ministrul.

Borbely a adaugat ca el nu este un vanator si ca nu se poate pronunta din punct de vedere moral, dar accepta ca vanatoarea este un sport practicat de multi oameni.

"Am un punct de vedere personal. E un sport, sunt foarte multi vanatori, daca se pastreaza echilibrul si aici e de fapt esenta vanatului, din punct de vedere legal e dificil. Dar analizam aceasta speta", a afirmat el.

Borbely Laszlo a mai precizat ca se va interesa daca daca in alte state europene mai exista asemenea cazuri.

In luna ianuarie a acestui an, pe domeniul de vanatoare de la Balc au fost impuscati, la capatul a trei reprize de vanatoare, aproximativ 160 de mistreti. Bilantul este asemanator cu cel inregistrat in alti ani la partidele organizate de Ion Tiriac.

Astfel, in anul 2005 au fost impuscati 185 de mistreti, in 2006- 201 mistreti, in 2007- 180 de mistreti, in 2008- 150 de mistreti, in 2009 -208 mistreti, iar in 2010-de mistreti.

La partidele de vanatoare de la Balc participa numerosi oameni de afaceri si invitati din strainatate. Si in acest an, printre participantii la vanatoarea s-au numarat nume importante de oameni de afaceri: fabricantul "Cartier", Alfred Baumhauer, presedintele Consiliului de administratie al Volkswagen, Wolfgang Bernhard, presedintele companiei de componente auto "Magna Europa", Wolf Siegfried, primarul din Monte Carlo, George Marsan, Erich Hampel, CEO al Bank Austria Creditanstalt, Klaus Mangold, presedintele Daimler Chrysler, dar si Wolfgang Porsche, mostenitorul companiei auto cu acelasi nume.

Nu au lipsit nici omul de afaceri Elan Schwartzenberger si printul Dimitrie Sturdza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Laszlo Borbely verifica Balc, #repopula fond vanatoare Balc , #ministrul Mediului